Wedstrijdinformatie

Jaarlijks stelt de Wedstrijdcommissie een gevarieerd wedstrijdprogramma samen met een grote variatie in spelvormen om zoveel mogelijk leden (van beginnende golfers tot lage handicappers) gelegenheid te bieden deel te nemen aan wedstrijden.

In 2020 werd het programma ernstig beperkt door alle corona-maatregelen. Hoe dat in 2021 zal zijn is nu (1 maart 2021) nog niet goed te overzien. We hebben het ‘normale’ programma opgesteld. Hopelijk zullen we het meeste, eventueel in wat aangepaste vorm, kunnen realiseren. 

Het jaarprogramma omvat competitieve wedstrijden, wedstrijden met golfers van buiten de club, gezelligheidswedstrijden, en kennismakingsochtenden. Bij het indelen van de flights streven we naar zoveel mogelijk diversiteit, zodat nieuwe leden snel opgenomen worden in onze club. Niet-meespelende familie en vrienden zijn ná elke wedstrijd welkom bij de gezellige nazit. Ná de wedstrijd tot één uur na de prijsuitreiking zijn er Happy Hour Hapjes verkrijgbaar. En soms is er na de wedstrijd een buffet.

Hieronder vindt u een overzicht van de verschillende (soorten) wedstrijden en een kalenderoverzicht. Aankondigingen en aanvullende informatie over de wedstrijden wordt bekend gemaakt via de @FORE.

Voor de wedstrijden geldt het Wedstrijdreglement.
Om in te schrijven voor wedstrijden dient u op de website in te loggen (Leden Login). Onder ‘wedstrijden’ vindt u informatie over tijd, spelvorm, Q of NQ, maximum aantal deelnemers, wedstrijdleiding, catering, e.d.
Inschrijven kan vanaf 4 weken voor de wedstrijddatum. Na afloop van de wedstrijd is hier ook de uitslag te vinden.

Wedstrijdprogramma 2021

De Qualifying Wedstrijden (Q)

 • Rabobank wedstrijden (maandbeker en competitie): Er staan zes Rabobank maandbeker wedstrijden gepland (3 op zondag, 3 op zaterdag) plus een Finalewedstrijd! De beste drie scores van de voorrondes worden opgeteld bij de score van de Finalewedstrijd die dubbel telt om de spanning er in te houden. De speler met de meest behaalde Stableford punten is de winnaar. De stand van de competitie is te vinden in de Leden Login onder ‘Competities’.
 • Inloopwedstrijden: Er zijn vier Inloopwedstrijden gepland. Twee op woensdagmiddagen vanaf 16.00 uur en twee op zaterdagen vanaf 13.00 uur. Na afloop wordt door de Clubhuiscommissie een BBQ of buffet georganiseerd, waarvoor je je apart kunt inschrijven.
 • Rabo Masters: De laatste Stableford wedstrijd van het seizoen, waarin de winnaars van de bovengenoemde wedstrijden (1e of 2e plaats in zowel de 1e en 2e categorie, dames en heren apart) samen met de Masters van voorgaande jaren, strijden om de ultieme eer. De winnaars in cat. 1 worden de Clubmasters 2020.

De Non-Qualifying Wedstrijden (matchplay)

 • Clubladder: Vanaf begin april start de Clubladdder competitie. Er wordt matchplay gespeeld over 18 holes. Er wordt gespeeld zonder handicapverrekening. Voor de organisatie wordt gebruik gemaakt van de app van Sportconnexion. Ook na de start kun je je nog aanmelden en mee gaan doen. Het is mogelijk om het meedoen tijdelijk te onderbreken, bv als je afwezig bent.

Bij de eerste indeling wordt rekening gehouden met je speelsterkte. Dames en heren spelen in dezelfde Clubladder competitie.

Je krijgt iedere 2 weken bericht wie je volgende tegenstander is. Samen stel je datum en tijd vast voor de wedstrijd. De baan wordt hiervoor niet gesloten. Na de wedstrijd geef je de uitslag door. Hierdoor klim of daal je op de ladder.  

 • Matchplay Kampioenschappen: Na de inschrijfperiode in april gaan in mei de voorrondes van het Matchplay kampioenschap voor zowel Dames als Heren van start. De Wedstrijdcommissie stelt het speelschema op. Aan de hand van de speelsterkte van de deelnemers wordt de eerste ronde ingepland. Dames cq Heren kunnen in onderling overleg hun wedstrijd over 18 holes lopen zonder dat hierbij de wedstrijdleiding  aanwezig is. De baan wordt hiervoor niet gesloten. Na de wedstrijd wordt genoteerd wie de winnaar is, en wordt volgens schema met de volgende tegenstander een afspraak gemaakt. Eind juni wordt de halve finale gespeeld, gevolgd door de finale. De wedstrijdleiding is hierbij  aanwezig en de baan is dan gesloten gedurende de wedstrijd.  

Teamwedstrijden

 • Avondcompetitie voor teams: Op 4 avonden in juni/juli worden er 4 Stablefort-wedstrijden over 9 holes gespeeld door teams van 3 spelers (met eventueel 1 reservespeler). Voor de competitie tellen de 2 beste scores per avond mee.
 • BunderBosch Cup: tweejaarlijks evenement gebaseerd op de Ryder Cup. Na een succesvolle start in 2019 staat deze wedstrijd dit jaar weer op het programma. Twee teams (‘Groot-Meerssen’ en ‘De Rest van de Wereld’) spelen in één weekend 4 wedstrijden.

Wedstrijden met gastspelers (Q/NQ)

 • Uitwisseling met Golfclub Residenz Rothenbach in Duitsland: 20 GCM spelers nemen het op tegen 20 spelers van onze zusterclub in Duitsland. In april is de uitwedstrijd in Rothenbach en in september de thuiswedstrijd. De wisselbeker, de RoMe Ente, siert daarna het clubhuis van de winnaars.
 • Vriendinnendag: Dames van onze club nodigen vriendinnen van andere golfclubs uit voor een gezellige wedstrijd. Inschrijving dient te geschieden als koppel. Na afloop is er een buffet. Deze wedstrijd staat op een donderdag eind juni gepland.
 • Invitatietoernooi: Traditioneel is dit de wedstrijd om golfende familie, vrienden of kennissen actief te laten kennis maken met onze club. Jij speelt samen met je gast, die minimaal in het bezit van een handicap 54 dient te zijn. Deze wedstrijd wordt afgesloten met een gezamenlijk buffet.

Gezelligheidswedstrijden (meestal NQ)

 • Openingswedstrijd: op de eerste zondag van het nieuwe golfseizoen
 • Tony Dumoulin wedstrijd: op paasmaandag. Altijd een verrassing, want de spelvorm en de flightgenoten worden pas vlak voor aanvang van de wedstrijd bekendgemaakt.
 • Vlaggenwedstrijd: op Koningsdag. Een strokeplay wedstrijd met (gedeeltelijke) handicap verrekening. Wie komt er met zijn slagen het verst?
 • Afsluitingswedstrijd: wedstrijd op de laatste zondag van oktober.
 • Lichtballenwedstrijd: avondwedstrijd met lichtgevende ballen.
 • Oliebollenwedstrijd: In de laatste week van het jaar wordt, op een geschikte dag, het jaar uitgeluid met een golfwedstrijd en oliebollen.

Meet & Match

In het voorjaar organiseert de wedstrijdcommissie Meet & Match-middagen. Doel is vooral kennismaken met andere leden en de club en (kennismaken met) het lopen van een Qualifying kaart (9-holes).
Heel geschikt voor nieuwe leden en beginnende golfers. Maar zeker ook voor ervaren golfers die het leuk vinden om de nieuwe golfers wegwijs te maken.

Scroll naar top