Wedstrijdinformatie

Jaarlijks stelt de Wedstrijdcommissie een gevarieerd wedstrijdprogramma samen met een grote variatie in spelvormen om zoveel mogelijk leden (van beginnende golfers tot lage handicappers) gelegenheid te bieden deel te nemen aan wedstrijden.

Het jaarprogramma omvat competitieve wedstrijden, wedstrijden met golfers van buiten de club en gezelligheidswedstrijden. Bij het indelen van de flights streven we naar zoveel mogelijk diversiteit, zodat nieuwe leden snel opgenomen worden in onze club. Niet-meespelende familie en vrienden zijn ná elke wedstrijd welkom bij de gezellige nazit. Soms is er na de wedstrijd een buffet.

Hieronder vind je een overzicht van de verschillende (soorten) wedstrijden en een kalenderoverzicht. Aankondigingen en aanvullende informatie over de wedstrijden wordt bekend gemaakt via de @FORE.

Voor de wedstrijden geldt het Wedstrijdreglement.
Inschrijven voor een wedstrijd kan via onze clubwebsite (Leden login) of via de Golf Web App op een smartphone.

Inschrijven voor wedstrijden via clubwebsite

Dat doe je onder Leden Login. Onder Wedstrijden vind je informatie over tijd, spelvorm, Q (Qualifing) of NQ (Non Qualifying), maximum aantal deelnemers, wedstrijdleiding, catering, e.d. Inschrijven kan vanaf 4 weken voor de wedstrijddatum. Je ziet er ook de inschrijflijst en de startlijst. Na afloop van de wedstrijd is hier de uitslag te vinden.

Inschrijven voor wedstrijden via Golf Web App op je smartphone

Kies in de Golf Web App voor Wedstrijden. Hier kun je je gemakkelijk aanmelden voor een wedstrijd. Onder ‘wedstrijden’ vind je informatie over tijd, spelvorm, Q (Qualifing) of NQ (Non Qualifying), maximum aantal deelnemers, wedstrijdleiding, catering, e.d. Inschrijven kan vanaf 4 weken voor de wedstrijddatum. Je ziet er ook de inschrijflijst en de startlijst. Na afloop van de wedstrijd is hier de uitslag te vinden.

Wedstrijdprogramma 2022

De Qualifying Wedstrijden (Q)

 • Rabobank wedstrijden (maandbeker en competitie): Er staan zes Rabobank maandbeker wedstrijden gepland (3 op zondag, 3 op zaterdag) plus een Finalewedstrijd! De beste drie scores van de voorrondes worden opgeteld bij de score van de Finalewedstrijd die dubbel telt om de spanning er in te houden. De speler met de meest behaalde Stableford punten is de winnaar. De stand van de competitie is te vinden in de Leden Login onder ‘Competities’.
 • Inloopwedstrijden: Hiervoor hoef je niet vooraf in te schrijven. Inschrijven gebeurt bij het inlopen/aanmelden. Maar je moet je wel aan één (GOUDEN) regel houden: Je start, met een flight van minimaal drie deelnemers, op de beurt van aankomst met de deelnemer(s) die dan mogelijk zitten te wachten. Er zijn vier Inloopwedstrijden gepland.
  • Twee op woensdagmiddagen vanaf 16:00 en
  • twee op zaterdagen vanaf 13:00. Deze starttijden gelden voor de 18 holes wedstrijd.

Er wordt ook de mogelijkheid gegeven voor een 9 holes wedstrijd.

  • Op woensdag is dit van 18:00 tot 18:30 en
  • op zaterdag van 15:00 tot 15:30.

De wedstrijdleiding kan van deze starttijden afwijken.

 • Rabo Masters: De laatste Stableford wedstrijd van het seizoen, waarin de winnaars van de bovengenoemde wedstrijden (1e of 2e plaats in zowel de 1e als 2e categorie) samen met de Masters van voorgaande jaren, strijden om de ultieme eer. De winnaars worden de Clubmasters 2022.

De Non-Qualifying Wedstrijden (matchplay)

 • Matchplay Kampioenschappen: Na de inschrijfperiode in april gaan in mei de voorrondes van het Matchplay kampioenschap van start. De Wedstrijdcommissie stelt het speelschema op. Aan de hand van de speelsterkte van de deelnemers worden de eerste poule wedstrijden ingepland. Deelnemers kunnen in onderling overleg hun wedstrijd over 9 of 18 holes lopen zonder dat hierbij de wedstrijdleiding  aanwezig is. De baan wordt hiervoor niet gesloten. Na de wedstrijd wordt genoteerd wie de winnaar is, en wordt volgens schema met de volgende tegenstander een afspraak gemaakt. Eind september wordt de halve finale gespeeld, gevolgd door de finale in oktober.   

Teamwedstrijden

 • Avondcompetitie voor teams: Op 4 avonden in juni/juli worden er 4 Stableford-wedstrijden over 9 holes gespeeld door teams van 3 spelers (met eventueel 1 reservespeler). Voor de competitie tellen de 2 beste scores per avond mee.
 • BunderBosch Cup: tweejaarlijks evenement gebaseerd op de Ryder Cup. Twee teams (‘Groot-Meerssen’ en ‘De Rest van de Wereld’) spelen in één weekend 4 wedstrijden. De derde editie van deze wedstrijd staat in 2023 op het programma.

Wedstrijden met gastspelers (Q/NQ)

 • Uitwisseling met Golfclub Residenz Rothenbach in Duitsland: 20 GCM spelers nemen het op tegen 20 spelers van onze zusterclub in Duitsland. In april is de uitwedstrijd in Rothenbach en in september de thuiswedstrijd. De wisselbeker, de RoMe Ente, siert daarna het clubhuis van de winnaars.
 • Vriendinnendag: Dames van onze club nodigen vriendinnen van andere golfclubs uit voor een gezellige wedstrijd. Inschrijving dient te geschieden als koppel. Na afloop is er een buffet. Deze wedstrijd staat op een donderdag eind juni gepland.
 • Invitatietoernooi: Traditioneel is dit de wedstrijd om golfende familie, vrienden of kennissen actief te laten kennis maken met onze club. Jij speelt samen met je gast, die minimaal in het bezit van een handicap 54 dient te zijn. Deze wedstrijd wordt afgesloten met een gezamenlijk buffet.

Gezelligheidswedstrijden (meestal NQ)

 • Openingswedstrijd: op de eerste zondag van het nieuwe golfseizoen
 • Tony Dumoulin wedstrijd: op paasmaandag. Altijd een verrassing, want de spelvorm en de flightgenoten worden pas vlak voor aanvang van de wedstrijd bekendgemaakt. Wegens de verbouwing van ons Clubhuis is deze wedstrijd uitgesteld.
 • Vlaggenwedstrijd: op Koningsdag. Een strokeplay wedstrijd met handicap verrekening. Wie komt er met zijn slagen het verst?
 • Afsluitingswedstrijd: wedstrijd op de laatste zondag van oktober.
 • Lichtballenwedstrijd: avondwedstrijd met lichtgevende ballen.
 • Oliebollenwedstrijd: In de laatste week van het jaar wordt, op een geschikte dag, het jaar uitgeluid met een golfwedstrijd en oliebollen.
Scroll naar top