Wedstrijdinformatie

Jaarlijks stelt de Wedstrijdcommissie een gevarieerd wedstrijdprogramma samen met een grote variatie in spelvormen om zoveel mogelijk leden (van beginnende golfers tot lage handicappers) gelegenheid te bieden deel te nemen aan wedstrijden. Zo ook voor 2020. Het jaarprogramma omvat competitieve wedstrijden, kennismakingsochtenden op de eerste dinsdag van de maand, wedstrijden met golfers van buiten de club, en gezelligheidswedstrijden. Bij het indelen van de flights streven we naar zoveel mogelijk variëteit, zodat nieuwe leden snel opgenomen worden in onze club.

Niet-meespelende familie en vrienden zijn ná elke wedstrijd welkom bij de gezellige nazit. Ná de wedstrijd tot één uur na de prijsuitreiking zijn er Happy Hour Hapjes verkrijgbaar. En soms is er na de wedstrijd een buffet.

Meer informatie over het wedstrijdenaanbod voor 2020 vind je hieronder.

Aanpassing wedstrijdprogramma 2020 i.v.m. Corona

Vanwege de coronacrisis kon het wedstrijdprogramma 2020 niet starten op 29 maart. Gelukkig konden we vanaf 11 mei wel weer golfen. Zodra het kon hebben we een aangepast wedstrijdprogramma gemaakt. Helaas zijn wedstrijden met een gezamenlijke start en met een vrije inloop nog niet mogelijk. Ook uitgebreide nazit, prijsuitreikingen en buffetten zijn nog te complex om te organiseren met de 1,5m-maatregel.

Wat gaat er wel door?

 • De Rabobank wedstrijden. Het programma in ingedikt. De eerste wedstrijd is op zaterdag 13 juni, de finalewedstrijd op zondag 27 september.
 • De Matchplay Kampioenschappen. De voorrondes starten op 1 augustus, de halve-finales en finales zijn op zondag 20 september.
 • Uitwisseling met Golfclub Rothenbach. In Rothenbach is de ruimte groter en kan men ons op dinsdag 4 augustus ontvangen voor een wedstrijd. Hopelijk kunnen we in het najaar op onze baan de thuiswedstrijd organiseren.
 • Rabo Masters op zondag 11 oktober.

Alternatieve plannen

Om een bredere groep golfers sportieve uitdagingen te bieden gaan we in augustus een avondcompetitie voor (kleine) teams organiseren.

Verder zijn de kennnismakingsochtenden en de nieuwe-ledendag komen te vervallen. Daarom zullen we een sportief evenement voor (met name) nieuwe leden gaan organiseren.

Wedstrijdprogramma 2020

De Qualifying Wedstrijden (Q)

 • Rabobank wedstrijden (maandbeker en competitie): Er staan zes Rabobank maandbeker wedstrijden gepland (3 op zondag, 3 op zaterdag) plus een Finalewedstrijd! De beste drie scores van de voorrondes worden opgeteld bij de score van de Finalewedstrijd die dubbel telt om de spanning er in te houden. De speler met de meest behaalde Stableford punten is de winnaar. De stand van de competitie is te vinden in de Leden Login onder ‘Competities’.
 • Inloopwedstrijden: Er zijn vier Inloopwedstrijden gepland. Twee op woensdagmiddagen vanaf 16.00 uur en twee op zaterdagen vanaf 13.00 uur. Na afloop wordt door de Clubhuiscommissie een BBQ of buffet georganiseerd, waarvoor je je apart kunt inschrijven.
 • Rabo Masters: De laatste Stableford wedstrijd van het seizoen, waarin de winnaars van de bovengenoemde wedstrijden (1e of 2e plaats in zowel de 1e en 2e categorie, dames en heren apart) samen met de Masters van voorgaande jaren, strijden om de ultieme eer. De winnaars in cat. 1 worden de Clubmasters 2020.
 • Kennismakingsochtenden: inloopochtenden op de eerste dinsdag van de maand (maart – november, inloop 10 – 10u30). Doel is vooral (kennismaken met) het lopen van een Qualifying kaart (9-holes). Daarnaast kennis maken met andere leden en de club. Heel geschikt voor nieuwe leden, beginnende golfers, en golfers die 18-holes teveel vinden.

De Non-Qualifying Wedstrijden (matchplay)

 • Matchplay Kampioenschappen: Na de inschrijfperiode in april gaan in mei de voorrondes van het Matchplay kampioenschap voor zowel Dames als Heren van start. De Wedstrijdcommissie stelt het speelschema op. Aan de hand van de speelsterkte van de deelnemers wordt de eerste ronde ingepland. Dames cq Heren kunnen in onderling overleg hun wedstrijd over 18 holes lopen zonder dat hierbij de wedstrijdleiding  aanwezig is. De baan wordt hiervoor niet gesloten. Na de wedstrijd wordt genoteerd wie de winnaar is, en wordt volgens schema met de volgende tegenstander een afspraak gemaakt. Eind juni wordt de halve finale gespeeld, gevolgd door de finale. De wedstrijdleiding is hierbij  aanwezig en de baan is dan gesloten gedurende de wedstrijd.  
 • De Bunderbosch Cup: een tweejaarlijks evenement á la de Ryder Cup.
  Na zijn succesvolle start in 2019 staat dit evenement in 2021 weer op de wedstrijdkalender.

Wedstrijden met gastspelers (Q/NQ)

 • Uitwisseling met Golfclub Residenz Rothenbach in Duitsland: 20 GCM spelers nemen het op tegen 20 spelers van onze zusterclub in Duitsland. In april is de uitwedstrijd in Rothenbach en in september de thuiswedstrijd. De wisselbeker, de RoMe Ente, siert daarna het clubhuis van de winnaars.
 • Vriendinnendag: Dames van onze club nodigen vriendinnen van andere golfclubs uit voor een gezellige wedstrijd. Inschrijving dient te geschieden als koppel. Na afloop is er een buffet. Deze wedstrijd staat op een donderdag eind juni gepland.
 • Invitatietoernooi: Traditioneel is dit de wedstrijd om golfende familie, vrienden of kennissen actief te laten kennis maken met onze club. Jij speelt samen met je gast, die minimaal in het bezit van een handicap 54 dient te zijn. Deze wedstrijd wordt afgesloten met een gezamenlijk buffet.

Gezelligheidswedstrijden (meestal NQ)

 • Openingswedstrijd: op de eerste zondag van het nieuwe golfseizoen
 • Tony Dumoulin wedstrijd: op paasmaandag. Altijd een verrassing, want de spelvorm en de flightgenoten worden pas vlak voor aanvang van de wedstrijd bekendgemaakt.
 • Vlaggenwedstrijd: dit jaar op 26 april, de dag vóór Koningsdag. Een strokeplay wedstrijd met (gedeeltelijke) handicap verrekening. Wie komt er met zijn slagen het verste?
 • Men invite Ladies:  Om het jaar mag een heer een dame van de club uitnodigen of een dame een heer. Dit jaar is het de beurt aan de heren. Het is een teamwedstrijd, met het sterkste duo als winnaar.
 • Afsluitingswedstrijd: wedstrijd op de laatste zondag van oktober.
 • Lichtballenwedstrijd: avondwedstrijd met lichtgevende ballen.
 • Oliebollenwedstrijd: In de laatste week van het jaar wordt, op een geschikte dag, het jaar uitgeluid met een golfwedstrijd en oliebollen.

Golfbaan gesloten

I.v.m. de toestand van onze Golfbaan t.g.v. de weersinvloeden (vorst en veel neerslag) is deze gesloten - voorlopig t/m zondag 31 januari 2021

Scroll naar top