Kassa - betalen in ons Clubhuis

Betalen in ons Clubhuis proberen we op een zo veilig en gemakkelijk mogelijke manier te laten plaatsvinden. Contant afrekenen is daarom niet mogelijk. Afrekenen kan op diverse manieren. Hieronder leggen we dat uit.

  • Je kunt betalingen doen via je eigen bankrekening, bijvoorbeeld met je pinpas.
  • Je kunt afrekenen door gebruik te maken van je eigen Kassa tegoed. Dit tegoed staat op je eigen rekening in ons Kassa systeem. Je kunt je tegoed in onze Kassa zelf opwaarderen. Hieronder lees je hoe eenvoudig dit werkt.

Hoe waardeer ik mijn Kassa saldo op?

Ieder lid heeft een rekening in ons Kassa systeem. Hierop wordt het jaarlijkse consumptietegoed van €40,- bijgeschreven. Ook kun je je eigen Kassa tegoed zelf eenvoudig opwaarderen. Hieronder leggen we uit hoe dat werkt.
  • Bankpas: via de Kassa terminal kun je je saldo met elk bedrag opwaarderen door gebruik te maken van je bankpas. 
  • KNIP App: je kunt je Kassa saldo ook opwaarderen via een App op je smartphone. De App heet KNIP en je kunt in deze App je tegoed opwaarderen met Ideal. 
Let op! Een tegoed dat je op je eigen Kassa rekening gezet hebt, kan niet ingewisseld worden voor contanten, kan er niet door jezelf afgehaald worden en kan alleen gebruikt worden voor betalingen via de Kassa terminal in ons Clubhuis.

Hoe kan ik afrekenen in ons Clubhuis?

1. Toegangspas: Aan de kassa kan eenvoudig met de persoonlijke toegangspas worden betaald. 

 

2. Pinautomaat: Met je eigen bankpas kun je zowel pinnen als contactloos betalen

 

3. KNIP App op je mobiel: Als je de KNIP App op je mobiele telefoon geïnstalleerd heeft en voldoende saldo in de Kassa hebt, kun je met de KNIP App betalen. Je scant dan via deze App een QR code en kunt zo betalen. Het betaalde bedrag wordt op je tegoed in de Kassa in mindering gebracht. In de App kun je altijd zien wat je saldo is en ook kun je wat je in ons Clubhuis afgerekend hebt tot in detail zien.

Wil je gebruik maken van de KNIP App?

Stuur dan een e-mail naar onze Penningmeester. Klik hiervoor op deze button en er wordt automatisch een bericht aangemaakt. Je ontvangt van de Penningmeester een e-mail met aanwijzingen hoe KNIP te installeren.

4. Gratis Consumpties – WEGBOEKEN: Deze betaalmethode wordt gebruikt voor alle consumpties die “gratis” zijn:

  • Bardienst: alles wat de vrijwilliger gebruikt tijdens zijn bardienst moet worden aangeslagen op de betaalmethode “WEGBOEKEN” en vervolgens “bardienst”.
  • Greenfees: Greenfee spelers kunnen tegen inlevering van hun greenfeekaart een gratis consumptie nuttigen. Deze consumptie wordt geregistreerd via “WEGBOEKEN” en vervolgens “greenfee consumptie”.

5. Afrekenen door commissies: Alle commissies krijgen een pasje of button waarmee ze consumpties tijdens vergaderingen of werkzaamheden voor de club kunnen afrekenen. De betaalmethode voor commissies is “Toegangspas & buttons”.

 

NB. Niet leden, invitees, en greenfee spelers kunnen uitsluitend met PIN betalen!

Verlies van pas: mocht je Toegangspas of NGF pas onverhoopt verloren raken, dan ben je je saldo in het Kassa systeem niet kwijt. Dit saldo is geregistreerd in Kassa en staat niet op een van je pasjes! Zodra je een nieuwe pas hebt kun je deze weer gebruiken met het resterende saldo.

Handig: handleidingen

Jouw consumptietegoed

Het verplichte consumptietegoed bedraagt €40,- per jaar. Jaarlijks wordt dit tegoed toegevoegd aan je saldo in het Kassa systeem zodra je de contributienota hebt voldaan. Het verplichte tegoed van een jaar is alleen in datzelfde jaar te gebruiken, dus het eventueel overgebleven deel van je tegoed vervalt na 31 december van het betreffende jaar. 

Consumptietegoed dat je zelf opwaardeert in het Kassa systeem (via bijvoorbeeld pinnen of de KNIP App) blijft geldig zolang je lid bent van onze club.

Wat betekent het kassasysteem voor de vrijwilliger die bardienst draait?

Alle consumpties moeten worden aangeslagen op de kassa. Als iedereen er zorg voor draagt dat alle verkopen (betaald en gratis) op de kassa aangeslagen worden, krijgt de club goed inzicht in de omzet en kan ook de voorraadmodule goed gebruikt worden.

Met alle consumpties wordt echt ALLE consumpties bedoeld. Dus ook de consumpties die gebruikt worden door commissies, de bardienst zelf en het gratis drankje dat hoort bij een Greenfee.

Ook inschrijfgeld, deelname aan buffetten en BBQ na wedstrijden, aanschaf van Greenfees en merchandising lopen via de kassa.

Zoals eerder gezegd, er kan niet contant afgerekend worden! Hierdoor zal er geen contant geld meer in het Clubhuis zijn, dus het wordt minder aantrekkelijk voor dieven.

Een duidelijke gebruiksaanwijzing van het kassasysteem is in het Clubhuis aanwezig.

Leden van onze Clubhuiscommissie zijn natuurlijk altijd bereid een helpende hand te bieden als dat nodig is.

Scroll naar top