Kassa

Op welke manieren kan er afgerekend worden in het clubhuis?

1. Consumptiekaarten

Er worden geen consumptiekaarten meer verkocht. Het bestuur geeft de leden die nog consumptiekaarten in hun bezit hebben de gelegenheid om tot 1 mei 2018 daarmee in het clubhuis hun consumpties, inschrijfgeld voor wedstrijden, catering, aanschaf van greenfees of poloshirts af te rekenen. Na 1 mei worden consumptiekaarten niet meer geaccepteerd als betaalmethode. Consumptiekaarten kunnen niet ingewisseld worden tegen contant geld of worden bijgeschreven als Kassa tegoed.

In het clubhuis kan vanaf 1 mei alleen worden afgerekend op een van de onderstaande manieren.

2. Pinautomaat

Er kan met uw bankpas zowel contactloos betaald als ook gepind worden. De pinpas heeft U ook nodig als u uw NGF pas wilt opwaarderen in het clubhuis.

De pinautomaat is gekoppeld aan het kassasysteem, hoeft niet afzonderlijk opgestart of afgemeld te worden en ook het te betalen bedrag verschijnt automatisch. Dus de bardienst hoeft geen extra handelingen te verrichten.

3. NGF Pas

In het kassasysteem zijn alle leden van Golfclub Meerssen die in het bezit zijn van een NGF pas bekend. De NGF pas kan gebruikt worden om consumpties af te rekenen in het Clubhuis. Voordat u uw NGF pas kunt gebruiken om te betalen dient u eerst een tegoed/bedrag te koppelen aan uw pas. Dit kan op 2 manieren:

– In het Clubhuis kunt u op uw NGF pas elk bedrag via de kassaterminal laten opwaarderen. U dient dan de NGF pas en uw pinpas bij u te hebben.

– U kunt uw pas opwaarderen via een app op uw smartphone. De app heet KNIP en u kunt in deze app uw tegoed betalen met Ideal. Binnenkort krijgt iedereen die met een emailadres bekend is bij Golfclub Meerssen instructies hoe in te loggen in de app. Na ontvangst van de email is de app KNIP pas te gebruiken, nu nog niet. Mocht u niet zeker weten of uw email adres bij ons bekend is of u bent onlangs van emailadres veranderd, stuur dan aub een email naar onze ledenadministratie via ledenadministratie@golfclubmeerssen.nl met in de cc onze penningmeester (penningmeester@golfclubmeerssen.nl) met uw juiste emailadres.

Mocht uw NGF pas onverhoopt verloren raken, bent u uw tegoed niet kwijt. Dit tegoed is geregistreerd in de kassa en niet op uw pas! Zodra u een nieuwe pas heeft kunt u deze weer gebruiken met het resterende saldo.

U bent gewend aan het begin van het jaar uw nieuwe NGF pas en 2 consumptiekaarten voor in totaal 40 euro te ontvangen. Vanaf 2018 ontvangt u uw NGF pas met een nieuw tegoed van 40 euro toegevoegd zodra u de contributienota voldaan heeft.

Let op! Een tegoed dat u op uw NGF pas gezet heeft, kan niet ingewisseld worden voor contanten, kan er niet door uzelf afgehaald worden en kan alleen gebruikt worden voor betalingen via de kassa in ons Clubhuis.

4. Betalen via uw Mobiel.

Als u de KNIP app op uw mobiele telefoon succesvol geïnstalleerd heeft en voldoende saldo op uw NGF pas heeft, kunt u aan de kassa ook met de app betalen. U scant dan via de app een QR code en kunt zo betalen. Het betaalde bedrag wordt op uw tegoed van de NGF pas in mindering gebracht. In de app kunt u altijd zien wat uw saldo is en ook kunt u wat u in het clubhuis afgerekend heeft tot in detail zien.

5. Gratis Consumpties, WEGBOEKEN

Deze betaalmethode wordt gebruikt voor alle consumpties die “gratis” zijn:

• Bardienst: alles wat de vrijwilliger gebruikt tijdens zijn bardienst moet worden aangeslagen op de betaalmethode WEGBOEKEN en vervolgens bardienst.
  • Greenfees: Greenfee spelers kunnen tegen inlevering van hun greenfeekaart een gratis consumptie nuttigen. Deze consumptie wordt geregistreerd via WEGBOEKEN en vervolgens greenfee consumptie.

6. Afrekenen door commissies

Alle commissies krijgen een pasje waarmee ze consumpties tijdens vergaderingen of werkzaamheden voor de club kunnen afrekenen. De betaalmethode voor commissies is NGFpas & commissies.

NB. Niet leden, invitees, en greenfee spelers kunnen alleen met PIN betalen!

Wat betekent het kassasysteem voor de vrijwilliger die bardienst gaat draaien?

Alle consumpties moeten worden aangeslagen op de kassa. Als iedereen er zorg voor draagt dat alle verkopen (betaald en gratis) op de kassa aangeslagen worden, krijgt de club goed inzicht in de omzet en kan ook de voorraadmodule goed gebruikt worden.

Met alle consumpties wordt echt ALLE consumpties bedoeld. Dus ook de consumpties die gebruikt worden door commissies, de bardienst zelf en het gratis drankje dat hoort bij een Greenfee.

Ook inschrijfgeld, deelname aan buffetten en BBQ na wedstrijden en de aanschaf van greenfees lopen via de kassa.

De formulieren die nu ingevuld moeten worden voor het gebruik van de diverse commissies vervallen en hun verbruik wordt geregistreerd via de kassa.

Er kan niet meer in het Clubhuis contant afgerekend worden, dit houdt in dat de barbediende geen kasverantwoordingsformulier hoeft in te vullen. Er zal ook geen contant geld meer in het Clubhuis zijn, dus het wordt minder aantrekkelijk voor dieven.

Een duidelijke gebruiksaanwijzing is in het Clubhuis aanwezig, zal ook op de website van Golfclub Meerssen te vinden zijn en wordt een ieder binnenkort per email toegestuurd.

Leden van de Clubhuiscommissie alsook speciaal getrainden zullen zeer regelmatig aanwezig zijn om de bardienst te ondersteunen bij het gebruik van de kassa.