Onze oprichter: Tony Dumoulin

Wij kennen Tony Dumoulin allemaal als oprichter van Golfclub Meerssen.

Tony had zo’n beetje in zijn achtertuin een mogelijkheid gevonden zijn geliefde sport te beoefenen en een aantal kennissen enthousiast gekregen om mee te doen.

Zij sloegen de ballen van de ene kant van de wei naar de andere kant, staken al ballen rapend over en sloegen vervolgens vanaf de andere kant van de wei weer terug. Om 11 uur werden de campingstoelen en –tafels uit de auto gehaald en werd van de meegebrachte koffie en peperkoek genoten.

Onder leiding van Tony Dumoulin kwam in december 1986, na een oproep van Tony via een advertentie in het parochieblaadje, een aantal geïnteresseerden bijeen in de zaal van het toenmalige hotel De Basiliek aan de Markt te Meerssen. Daar werd, met toestemming van de gemeente Meerssen, de grondslag gelegd voor een golfaccommodatie op het sportcomplex Heiveld in Bunde.

Het aantal deelnemers groeide en Tony vond dat het een club moest worden. Met een naam natuurlijk. Het werd Golfclub Meerssen met vanzelfsprekend Tony als eerst voorzitter. Als officiële oprichtingsdatum van de vereniging geldt 11 april 1987.

Na omzwervingen via de oude hockeyvelden aan de Sportlaan en een hockeyveld op het Heiveld werd de huidige accommodatie verkregen en in eigen beheer aangelegd.

Notarieel werd het zijn van een vereniging geregeld door het passeren van de akte van oprichting voor notaris Groutars in Maastricht op 25 juni 1992.

Zo is het dus gegaan. Golfclub Meerssen: ontstaan uit een initiatief van enkele golfenthousiastelingen uit Bunde.

Sinds 1984 wordt ieder jaar gestreden om de Tony Dumoulin Trofee. Een gezelligheidswedstrijd, dat kan niet anders. Tony bedacht telkens de wedstrijdformule en ging altijd heel zorgvuldig om met de geheimhouding van de score tot na de wedstrijd. Ook de manier waarop Tony de uitslag berekende was telkens weer een verrassing. Er werd zelfs gefluisterd dat eerst bepaald werd wie moest winnen en dan een berekeningsmethode werd opgezet die de gewenste winnaar opleverde. De enige zekerheid was dat de speler met de minste aantal slagen niet de winnaar kon zijn. Tony reikte altijd persoonlijk een herinnering uit aan de winnaars.

Als blijk van waardering voor zijn vele verdiensten voor Golfclub Meerssen in de eerste fase van haar bestaan werd Tony Dumoulin in 1993 benoemd als eerste Erelid van onze Golfclub.

Tony overleed op 12 november 2007. Ter herinnering aan Tony wordt de wedstrijd om de Tony Dumoulin Trofee nog jaarlijks gespeeld.

Tijdens de feestavond op 25 oktober 2008 is Tony Dumoulin vereeuwigd in ons Clubhuis.

Het prachtige door Mart Janssen gemaakte borstbeeld van Tony werd onthuld door zijn zoon François.

Wij herinneren Tony als een uniek en hartverwarmend persoon.

Scroll naar top