Corona maatregelen

Met ingang van 15 januari 2022

De huidige maatregelen in een notendop

• Voor alles geldt: gezond verstand gebruiken staat voorop.
  • Blijf thuis als je één van de volgende (ook milde!) symptomen hebt: neusverkoudheid, hoesten, benauwdheid of koorts en laat je testen. Volg het coronaprotocol van de overheid.
  • 1,5 meter afstand van elkaar houden is verplicht, ook tijdens het sporten.
  • Gezichtsmasker is verplicht bij het binnen gaan van het clubhuis of het verplaatsen in het clubhuis. Dit is ook van toepassing op het buitentoilet en de lockerruimte.
  • Hoest en nies in je elleboog en gebruik papieren zakdoekjes.
  • Was regelmatig je handen met water en zeep, minimaal 20 seconden.
  • Schud geen handen.
  • Het is belangrijk dat iedereen zich aan de coronaregels houdt, voor een ieders gezondheid maar ook om te voorkomen dat we bij controles niet voldoen aan de regels. Wanneer we niet voldoen aan de regels kunnen boetes worden opgelegd of kan het clubhuis en/of de golfbaan gesloten worden.

Clubhuis

• Het clubhuis en terras zijn gesloten.

Golfbaan

• We kunnen golf spelen in flights van max. 4 personen, het is verplicht om onderling 1,5 meter afstand te houden.
  • Er is geen beperking meer met betrekking tot openingstijden van de golfbaan, dus ook na 17.00 uur kan er weer gegolfd worden.
  • We vragen de laatste speler die de baan verlaat om de toegangspoort te sluiten.

Toiletten

• Het buitentoilet is geopend, ook hier is een mondmasker verplicht. Het advies is om zoveel als mogelijk vóór het spelen thuis van het toilet gebruik te maken

Vergaderingen

• Er kunnen geen vergaderingen plaatsvinden in het clubhuis.

• Wedstrijden zijn mogelijk binnen de club.
  • Publiek is hierbij niet toegestaan.
  • Bij voorkeur worden wedstrijdscores digitaal ingeleverd, geen shotgunwedstrijden georganiseerd en vinden er geen fysieke prijsuitreikingen plaats in verband met ongewenste groepsvorming.
  • Het advies is om niet met meer dan 4 personen ouder dan 13 jaar samen te zijn.

Protocol

Het “Protocol Corona veilig golfen GCM” is het officiële document dat er moet zijn om de Golfbaan open te mogen hebben (goedgekeurd door de gemeente Meerssen). Het is belangrijk dat we ons allemaal aan de “spelregels” houden om te kunnen blijven golfen.