Alle @FORE's van 2021 op een rij

@FORE Nieuwsbericht 2021 – 13

1 mei 2021

In dit nummer

 • Onze wedstrijden
 • Clubladder – sportieve uitdaging voor elke golfer
 • Corona blog
 • Digitale magazine GOLF.NL
 • Nieuws van de Marshals
 • Wat je niet wilt maar wel moet weten over tekenbeten
 • Onze Sponsoren

Onze wedstrijden

Aankomende wedstrijden. Je doet toch ook mee!

 • Matchplay kampioenschappen – Half mei starten we met de voorronden van onze Matchplay kampioenschappen voor zowel dames als heren, met op 27 juni de finaledag. Dan worden de halve finales en vervolgens de finale gespeeld. Evenals vorig jaar wordt voor de voorronden gespeeld volgens het schema dat de Wedstijdcommissie opstelt. Men heeft twee weken de tijd om een wedstrijd te spelen. Spreek een datum en tijd af om de wedstrijd te spelen, het initiatief ligt bij de speler met de laagste Hcp. De winnaar geeft de uitslag door via weco@golfclubmeerssen.nl. Er wordt gespeeld volgens de Matchplay regels, zonder handicapverrekening, tot er een winnaar is.
 • Zomeravondcompetitie – Ook dit jaar is er de avondcompetitie voor teams. We starten begin juni, dus er is nog voldoende tijd om een team samen te stellen. Het concept is hetzelfde als vorig jaar:  4 wedstrijden van 9 holes met spelvorm Stableford, met 95% allowance. De wedstrijden zijn gepland op 3, 14 en 29 juni en 17 juli. Een team bestaat uit 4 spelers. Elke wedstrijd nemen 3 spelers van het team deel aan een wedstrijd. De twee beste uitslagen tellen mee voor de einduitslag.

Mededeling over Rabobank maandbekercompetitie

Bij de eerste Rabobank wedstrijd was gebleken dat er een onevenredig verdeling is over de wedstrijd categorieën. Om een betere verdeling te krijgen is besloten (na ruggespraak met de NGF) de categorieën te wijzigen. Wat houdt de wijziging in:

 • Categorie 1 was 0-26,4, maar wordt 0-30,0.
 • Categorie 2 was 26,5-36,0, maar wordt 36,1-54,0
 • Categorie 3 was 36,1-54,0 wordt opgeheven

De uitslag van de eerste Rabobank wedstrijd wordt niet aangepast, maar de competitie uitslag wordt berekend met de nieuwe categorie indeling.

Aanmelden wedstrijden

via Leden Login/Wedstrijden

Clubladder - sportieve uitdaging voor elke golfer

De eerste ronde van de clubladder is gespeeld en de wedstrijden van de tweede ronde zijn in volle gang. Meerdere spelers zijn in de rangschikking van positie gewisseld, gestegen of gezakt. Iedereen kan de stand volgen, zowel deelnemers als ook belangstellenden. Op de Clubladder website of app kan men zoeken naar Golfclub Meerssen, en de wedstrijden en stand volgen. Hiervoor is het niet nodig een account aan te maken.

Het blijkt dat er een aantal onduidelijkheden zijn over de wedstrijdvorm, uitslagen en puntentelling. We zullen dit in het kort proberen te verduidelijken.

 • Wedstrijdvorm – Elke ronde duurt 2 weken en de competitie gaat over totaal 13 ronden. Dames en heren spelen tegen elkaar. Men heeft de mogelijkheid om één of meer wedstrijden per ronde te spelen. Het is tevens mogelijk om even te stoppen. Uiteraard kan men ook helemaal stoppen, maar daar gaan we niet van uit.

De wedstrijden worden gespeeld volgens de Matchplay regels, zonder handicapverrekening. Een wedstrijd gaat over maximaal 18 holes. Als beide spelers het eens zijn kan een wedstrijd over 9 holes worden gespeeld, natuurlijk liever niet. Is er geen overeenstemming dan is de wedstrijd over 18 holes.

 • Uitslagen en puntentelling – In de wedstrijduitslag wordt weergegeven hoeveel holes de winnaar meer heeft gewonnen dan de verliezer, en het nog te spelen aantal holes. Als voorbeeld:  na hole 15 is de stand 3 up voor Sjoerd. Sjoerd heeft 6 holes gewonnen en Peter 3 holes, de andere 6 holes zijn gelijk geëindigd (ge-halfed). Hole 16 wordt gewonnen door Sjoerd. Sjoerd heeft 4 holes meer gewonnen met nog 2 holes te spelen. Uitslag is 4&2 voor Sjoerd.

Dus 2-7 en 1-8 zijn geen correcte wedstrijd uitslagen.

Meer info en aanmelden

Wie meer over de puntentelling wil weten kan dit ook vinden op de website of de app van Clubladder

Corona blog

Voorlopig zullen we blijven communiceren over aanpassingen als gevolg van corona. Uiteraard hopen we dat we snel versoepelingen kunnen aankondigen. Maar nu nog even niet, helaas. Dus:

 • Clubhuis en terras – Voor onze Golfclub gelden andere regels dan voor de reguliere (commerciële) horeca. Ons Clubhuis en terras blijven nog even dicht maar we gaan wel de voorbereidingen treffen om snel open te gaan wanneer dit weer mag. Wanneer? Dat blijft voorlopig koffiedik kijken.
 • Spelen –  Wederom een korte samenvatting: de coronaregels gaan vóór op sommige etiquette regels! Dus: geen flights laten voorgaan, houd rekening met de max 10 minuten per hole. Ben je sneller: wachten. Ben je langzamer: bal oppakken en naar de volgende afslag gaan. Kortom: niet inhalen en geen holes overslaan. Samen komen we er wel uit.
 • Lockerruimte – Blijf letten op de regel van één persoon tegelijk binnen, ook voor reeds gevaccineerde leden onder ons. Deze regel blijft gelden voor iedereen. Hou rekening met elkaar!

Moïse Trustfull, fotograaf: Koen Suyk

Digitale magazine GOLF.NL

Het magazine GOLF.NL verschijnt ook dit voorjaar in digitale vorm. En het zit weer vol met verhalen die laten zien waarom golf zo’n prachtige sport is.

Zo analyseren coach Phil Allen en Robert-Jan Derksen swings van bekende voetbalanalisten, staan hippe Nederlandse golfmodemerken in de etalage en laat tourpro Wil Besseling zien hoe hij zijn swing heeft verbeterd (en wat jij daarvan kan leren).

Verder is GOLF.NL met de ‘golffamilie’ Trustfull de baan ingegaan, zijn de Wadden meer dan golfproof bevonden, en krijg je hulp bij het kiezen van je nieuwe driver. Als je dan ook nog de tips volgt om blessures te voorkomen (met video over de perfecte warming-up) en de APK-keuring doet voor je golfspel, ben jij helemaal klaar voor een mooi, nieuw golfseizoen!

Klik hier om naar het magazine GOLF.NL te gaan

Veel leesplezier (en vergeet niet mee te doen aan de leuke winactie met als prijs drie Callaway-clubs t.w.v. EUR 1.200!).

Nieuws van de Marshals

Hoewel veel verbeteringen zichtbaar zijn en voor velen waarschijnlijk overbodig, brengen wij toch de volgende punten nog eens onder de aandacht:

 • Vergeet niet na het oefenen/inslaan in de oefenkooi de ballen op te ruimen.
 • Houd je aan de corona-10 minuten-regel. Sla niet te vroeg af, laat geen spelers door en pak mits nodig buiten deze tijd je bal op.
 • Bij Par 3 holes niet afslaan wanneer zich voor je nog spelers op de fairway of op de betreffende green bevinden.
 • Loop op hole 8 niet tussen het schrikdraad en het met gele palen met groene kop aangegeven Eco-gebied door. Ook het bos op hole 7 valt hieronder. Zie plaatselijke regels: Het is niet toegestaan het gebied met een kwetsbaar milieu te betreden………enz. 
 • Leg plaggen terug. 
 • Herstel op de greens achtergebleven pitchmarks.
Gevonden: groene sleutel van de ballenautomaat Margraten of Maastricht-Dousberg.

Deze is gevonden op 30 maart bij hole 1. Info: stuur een e-mail naar marshal@golfclubmeerssen.nl

Wat je niet wilt maar wel moet weten over tekenbeten

Teken zijn zo klein dat je ze nauwelijks ziet. Toch kunnen ze flinke schade aanrichten door nietsvermoedende golfers te besmetten met de ziekte van Lyme. 

Ben jij nu het lente is ook meer buiten? Het mooie weer trekt mensen volop tuinen, bossen en andere buitengebieden in. We gaan ook weer vaker buiten sporten. Helaas zijn teken bij mooi weer ook volop aanwezig in de natuur, maar ook op de golfbanen. Deze kleine beestjes kunnen een hoop narigheid veroorzaken.

Teken worden actief bij temperaturen boven de zeven graden. Ze kunnen mensen en dieren bijten en zuigen zich dan vol bloed. Wie gebeten wordt door een teek, loopt risico ernstig ziek te worden. Zorg dus dat je weet hoe je een teek herkent, wat de risico’s zijn van een tekenbeet en hoe je een teek goed verwijdert. 

Lees meer

Teken zijn klein maar zeker niet onschuldig!

@FORE Nieuwsbericht 2021 – 12

16 april 2021

In dit nummer

 • Proef met flights van 4 golfers
 • Onze wedstrijden
 • Clubladder – sportieve uitdaging voor elke golfer
 • Coronaregels gelden voor iedereen
 • Facebook Golfclub Meerssen
 • Nieuws van de Baancommissie
 • Aanpassing Plaatselijke Regels en Etiquette in de baan
 • E-mail accounts voor de bestuursleden
 • Ereleden
 • Algemene Ledenvergadering – 21 juni 2021
 • Overgangsjaar 2021 en strategie 2022-2025
 • Onze Bedrijfsleden

Proef met flights van 4 golfers

Voornamelijk om het plezier van gezellig samen golfen te vergroten, willen we graag middels een proef uitproberen of flights van 4 personen mogelijk zijn.

TeeTime zal m.i.v. vrijdag 23 april 2021 worden opengesteld voor flights van 4 personen met iedere 10 minuten een start.

Deze proef zal nauwlettend door diverse commissies en het bestuur worden gevolgd en wordt bijgestuurd zodra noodzakelijk. We vragen jullie begrip als het niet meteen vlekkeloos verloopt, maar ook jullie medewerking om de snelheid in de baan in acht te houden. Inhalen mag niet vanwege de coronamaatregelen. Dat betekent dat, als je snel bent, je af en toe zult moeten wachten. Is je flight langzaam, let dan op de tijd en neem de bal op.

Vanwege coronamaatregelen werken we met TeeTime en dit zal voorlopig nog zo blijven. Op de vraag of TeeTime op de lange termijn gehandhaafd wordt, zullen we in een later stadium terugkomen. Er zijn voorstanders, maar ook tegenstanders, hebben we begrepen. Doorgaan met afslagreserveringen zal een weloverwogen besluit moeten zijn en in een breder kader gezien moeten worden. Daarover binnenkort meer in de bestuursinformatie voor de leden.

Onze wedstrijden

Eerste Rabo-wedstrijd – Op zondag 11 april namen 48 leden deel aan de eerste Rabo-wedstrijd van dit seizoen. De regen en de kou hadden duidelijk invloed op de scores: slechts twee deelnemers wisten 36 of meer stablefortpunten te behalen. 

Op zaterdag 8 mei is de volgende Rabo-wedstrijd. De inschrijving is al open.

Aanmelden wedstrijden

via Leden Login/Wedstrijden

Clubladder - sportieve uitdaging voor elke golfer

Lijkt het je leuk om te spelen met andere leden van jouw niveau? Op maandag 5 april zijn we gestart met de Golfclub Meerssen ladder. Je kunt altijd instappen om mee te doen. Het werkt heel simpel:

 • Elke 2 weken regelen wij een leuke wedstrijd voor je.
 • Je kiest zelf wanneer je graag speelt.
 • Je wordt ingedeeld op jouw speelniveau.
 • Je wisselt van plek als je wint van iemand die hoger staat.

Speel je ook mee? Je hoeft alleen je niveau op te geven en welke dagen je graag speelt.

Coronaregels gelden voor iedereen

Het aantal inwoners van Nederland dat gevaccineerd is, en dus ook het aantal leden van onze Golfclub, neemt gestaag toe en dat is fijn. Maar dat betekent niet dat de coronaregels voor leden die gevaccineerd zijn niet meer van toepassing zijn. Dus, ook al ben je gevaccineerd, blijf afstand houden, was je handen regelmatig, schud geen handen, betreed met één persoon tegelijk de lockerruimte (huisgenoten mogen wel samen), om zomaar een aantal belangrijke regels te noemen.

Facebook Golfclub Meerssen

Onze Golfclub heeft al een lange tijd een eigen Facebook account, waarop nogal wat leden zijn aangesloten. Tot nu toe wordt echter van dit communicatie middel zeer beperkt gebruik gemaakt. De Publiciteitscommissie wil hierin verandering brengen. We willen Facebook (en mogelijk later ook Instagram e.d.) gaan betrekken in de club communicatie.

De eerste stap in dit proces is het verbeteren van het beheer van ons Facebook account. Wij zoeken hiervoor een vrijwilliger in onze club met Facebook ervaring. Deze persoon wordt dan lid de Publiciteitscommissie. Zij/hij kan hierdoor ervaring opdoen in het gebruik van social media in communicatie en reclame-uitingen. Het tijdbeslag hiervan zal beperkt zijn.

Interesse

Heb je interesse dan kun je contact opnemen met de voorzitter van de Publiciteitscommissie via pbct@golfclubmeerssen.nl

Nieuws van de Baancommissie

Onze Baancommissie heeft niet stilgezeten in de afgelopen tijd. Zij is druk geweest met allerlei activiteiten op en rond onze Golfbaan.

Over aanpassingen bij hole 8 en hole 9 voor golfers die de steile helling in onze baan willen mijden wordt je geïnformeerd in het artikel van de Baancommissie – klik hiervoor op ‘Lees verder’.

Aanpassing Plaatselijke Regels en Etiquette in de baan

De Plaatselijke Regels zijn op een paar punten aangepast. Verder geldt dat de Plaatselijke Regels op de website van onze Golfclub leidend zijn t.o.v. de Plaatselijke Regels op onze scorekaart.

Wat betreft de Etiquette in de baan gelden er duidelijkere regels t.a.v. veiligheid, speeltempo en zorg voor de baan.

Je kunt alles nalezen op onze clubwebsite.

E-mail accounts voor de bestuursleden

Onze Golfclub heeft vele e-mailadressen in de opzet ‘……@golfclubmeerssen.nl’. Mails naar zo’n adres werden doorgezonden naar het privé mailadres van een functionaris binnen onze club. Een bezwaar hiervan was dat deze functionaris niet vanuit haar/zijn functie kon reageren op een mail, maar slechts als privé persoon. Bovendien was er geen goede administratie van de mails. Bijvoorbeeld bij een functiewisseling ging de hele historie meestal verloren.

Ook bestond er een e-mailadres bestuur@golfclubmeerssen.nl. Dit leidde vooral tot veel onnodige communicatie in het bestuur. Daarom is dit adres opgeheven.

De nieuwe mailadressen van onze bestuursleden zijn:

Sommige van de hier genoemde adressen bestonden al maar werden niet gebruikt als mail-box maar uitsluitend om mail door te sturen.

Eenieder wordt verzocht om in communicatie met het bestuur een van de hierboven genoemde adressen te gebruiken. Wanneer niet duidelijk is welke bestuursfunctionaris moet worden aangesproken dan blijft het mogelijk om de secretaris aan te spreken. Het gebruik van privé mailadressen van bestuursleden is dus niet meer gewenst.

Het doorsturen van overige ‘……@golfclubmeerssen.nl’ mails naar privé e-mailadressen is hiermee niet gestopt. Dit is in sommige situaties nog steeds gewenst, maar voor de commissies zal ook worden gekeken hoe het mail verkeer kan worden verbeterd.

Ereleden

Onze Ereleden gaan een ere-plekje krijgen in ons Clubhuis! Er wordt gewerkt aan een passende vermelding voor deze speciale leden. We streven ernaar dat dit afgerond is op het moment dat ons Clubhuis weer geopend kan worden.

Algemene Ledenvergadering - 21 juni 2021

Op maandag 21 juni 2021 staat de volgende digitale ALV gepland. Laten we hopen dat de ALV in het najaar weer in ons Clubhuis gehouden kan worden.

De agenda en verdere informatie worden binnenkort gepubliceerd.

Overgangsjaar 2021 en strategie 2022-2025

Binnenkort zullen we alle leden via een bestuursbericht informeren over onze kijk op een andere c.q. nieuwe aanpak van werken. Dit om onze Golfclub goed en weloverwogen met gedragen beleid de toekomst in te brengen. Dit idee is inmiddels gepresenteerd aan de voorzitters van onze commissies die allen positief hebben gereageerd. Het betreft een planmatiger aanpak waarbij 2021 een overgangsjaar zal zijn.

Uiteraard worden álle leden betrokken en geïnformeerd. Onze planmatige aanpak zal worden toegelicht in ons bestuursbericht en deze zal verder op de agenda komen van de ALV in juni.

@FORE Nieuwsbericht 2021 – 11

23 maart 2021

In dit nummer

 • Einde Winterregels
 • Start wedstrijdseizoen
 • Clubladder – nieuwe sportieve uitdaging voor elke golfer
 • Onze Sponsoren

Einde Winterregels

Sinds 30 november vorig jaar gelden de Winterregels op onze Golfbaan. Kijkend naar de conditie van de golfbaan en de ‘lenteachtige’ weersvoorspellingen, gaan de Winterregels m.i.v. woensdag 24 maart de ijskast in.

Dus vanaf woensdag mag je weer met de golftrolley de baan op en is afslaan vanaf het gras weer toegestaan.

Start wedstrijdseizoen

Traditioneel start het wedstrijdseizoen met een openingswedstrijd. Maar omdat het Clubhuis èn het terras nog niet open mogen, heeft de Wedstrijdcommissie besloten deze wedstrijd te laten vervallen. Hetzelfde geldt voor de Tony Dumoulin-wedstrijd. Zonder samen starten, en zonder nazit missen deze wedstrijden hun essentie. Zodra het kan organiseren we een Vooral Gezellige Wedstrijd.

 • Clubladder – Maar we starten wel met het wedstrijdseizoen. Om te beginnen met een Clubladder. Een oude formule in een nieuw (digitaal) jasje. Het is heel laagdrempelig, eenvoudig en gezellig. Meer informatie in het volgende artikel in deze @FORE.
 • Eerste Rabo-wedstrijd – Op zondag 11 april start de Rabo-competitie met de eerste Rabo-maandbekerwedstrijd. Meer informatie is te vinden bij Wedstrijden/Wedstrijdinformatie. Inschrijven kan vanaf nu. 
 • Meet&Match-middag – Op zaterdag 17 april organiseren we weer een Meet&Match-middag. Deze middagen zijn bedoeld om andere leden te leren kennen èn ervaring op te doen in het lopen van een Qualifying-kaart. Flights bestaan uit minder en meer ervaren golfers. En er is ruimte voor het stellen en bespreken van golf-vragen. Hiervoor kun je je aanmelden vanaf 17 maart.
Aanmelden wedstrijden

via Leden Login/Wedstrijden

Clubladder - nieuwe sportieve uitdaging voor elke golfer

Lijkt het je leuk om te spelen met andere leden van jouw niveau?

Op maandag 5 april starten we met de Golfclub Meerssen ladder, en het werkt heel simpel:

 • Elke 2 weken regelen wij een leuke wedstrijd voor je.
 • Je kiest zelf wanneer je graag speelt.
 • Je wordt ingedeeld op jouw speelniveau.
 • Je wisselt van plek als je wint van iemand die hoger staat.

Speel je ook mee? Je hoeft alleen je niveau op te geven en welke dagen je graag speelt.

@FORE Nieuwsbericht 2021 – 10

13 maart 2021

In dit nummer

 • Weer flights van drie
 • Start wedstrijdseizoen
 • Clubladder – nieuwe sportieve uitdaging voor elke golfer
 • Antwoorden op chat vragen tijdens digitale ALV

Weer flights van drie

De coronaregels voor buitensporten worden versoepeld. Vanaf dinsdag 16 maart mag er weer met 4 personen (van 27 jaar en ouder) buiten gesport worden. Daarbij moeten ze wel onderling 1,5 meter afstand houden. De keuze tussen 3 of 4 personen per flight is aan de club.

Bij onze golfclub gaan we vanaf die dag in flights van maximaal 3 golfers spelen. We kiezen voor 3 spelers per flight omdat dit ervoor zorgt dat, gelet op lengte van onze baan en de moeilijkheidsgraad, de doorstroom zo optimaal mogelijk is. TeeTime is zo ingericht dat t/m maandag 15 maart er maar 2 personen per starttijd kunnen reserveren, vanaf dinsdag 16 maart zijn dat er 3.

Samen met het lengen van de dagen, en binnenkort de zomertijd betekent dat dus heel veel meer speelgelegenheden.

Er kan maximaal 10 dagen vooruit geboekt worden, en maximaal 4 rondes. De open plaatsen van ‘vandaag’ kunnen vrij geboekt worden (tellen niet mee bij die 4).

Start wedstrijdseizoen

Traditioneel start het wedstrijdseizoen met een openingswedstrijd. Maar omdat het Clubhuis èn het terras nog niet open mogen, heeft de Wedstrijdcommissie besloten deze wedstrijd te laten vervallen. Hetzelfde geldt voor de Tony Dumoulin-wedstrijd. Zonder samen starten, en zonder nazit missen deze wedstrijden hun essentie. Zodra het kan organiseren we een Vooral Gezellige Wedstrijd.

 • Clubladder – Maar we starten wel met het wedstrijdseizoen. Om te beginnen met een Clubladder. Een oude formule in een nieuw (digitaal) jasje. Het is heel laagdrempelig, eenvoudig en gezellig. Meer informatie in het aparte item in deze @FORE.
 • Eerste Rabo-wedstrijd – Op zondag 11 april start de Rabo-competitie met de eerste Rabo-maandbekerwedstrijd. Meer informatie is te vinden bij Wedstrijden/Wedstrijdinformatie. Inschrijven kan vanaf nu. 
 • Meet&Match-middag – Op zaterdag 17 april organiseren we weer een Meet&Match-middag. Deze middagen zijn bedoeld om andere leden te leren kennen èn ervaring op te doen in het lopen van een Qualifying-kaart. Flights bestaan uit minder en meer ervaren golfers. En er is ruimte voor het stellen en bespreken van golf-vragen. Hiervoor kun je je aanmelden vanaf 17 maart.
Aanmelden wedstrijden

via Leden Login/Wedstrijden

Clubladder - nieuwe sportieve uitdaging voor elke golfer

Lijkt het je leuk om te spelen met andere leden van jouw niveau?

Op maandag 5 april starten we met de Golfclub Meerssen ladder, en het werkt heel simpel:

 • Elke 2 weken regelen wij een leuke wedstrijd voor je.
 • Je kiest zelf wanneer je graag speelt.
 • Je wordt ingedeeld op jouw speelniveau.
 • Je wisselt van plek als je wint van iemand die hoger staat.

Speel je ook mee? Je hoeft alleen je niveau op te geven en welke dagen je graag speelt.

Meer info en aanmelden

Aanmelden kan al vanaf maandag 15 maart

Antwoorden op chat vragen tijdens digitale ALV

Tijdens de digitale ALV enkele weken geleden zijn via de chat berichten vragen gesteld. Tijdens de vergadering was er geen mogelijkheid deze te beantwoorden.

Leden die ‘herkenbaar’ waren omdat zij voor- en achternaam hadden vermeld in de chat hebben inmiddels een e-mail ontvangen met het antwoord op hun vraag. Overige vragen worden/zijn op een andere manier beantwoord.

De vragen en antwoorden vind je op de ALV Webpagina onder de knop: 'ALV: Antwoorden op vragen in Zoom chatberichten'

Het wachtwoord om deze pagina te bereiken kun je terugvinden in de e-mail waarmee je dit @FORE Nieuwsbericht hebt ontvangen

@FORE Nieuwsbericht 2021 – 09

4 maart 2021

In dit nummer

 • Bloemenfestein op onze Golfbaan
 • TWHS – World Handicap Systeem
 • Wedstrijdseizoen 2021
 • Wedstrijdreglement 2021

Bloemenfestein op onze Golfbaan

WHS - World Handicap Systeem

Het zal je inmiddels niet ontgaan zijn dat wij in Nederland per 1 maart 2021 zijn overgestapt op het Wereld Handicap Systeem (WHS). 

Nu is dus het WHS systeem leidend en wordt alleen nog met deze hcp gerekend door de OR&H commissie en Wedstrijdcommissie. Als er zeer moverende redenen zijn waarom je denkt dat jouw hcp gewijzigd zou moeten worden, bijvoorbeeld het gebruik van verkeerde kaarten door het systeem dan kun je dit kenbaar maken aan onze OR&H commissie via onderstaande button.

Voor overige vragen is er op de website van de NGF veel informatie te vinden die verdere uitleg geeft over het nieuwe WHS hcp systeem.

Wedstrijdseizoen 2021

Onze Wedstrijdcommissie heeft ook voor dit jaar een wedstrijdprogramma gemaakt voor het komende seizoen. De wedstrijden staan in de kalender, en informatie over deze wedstrijden is te vinden in Wedstrijden, Wedstrijdinformatie. 

Zolang er vanwege de corona-beperkingen nog niet gegolfd mag worden in flights van 3 zullen we geen wedstrijden open zetten voor inschrijving. Zodra het weer kan zullen we dat in de kalender en een @FORE nieuwsbericht laten weten.

Wat wel gaat beginnen is een laddercompetitie. Dit start op 5 april. Iedereen kan hieraan deelnemen en speelt in dezelfde ladder. De eerste indeling vindt plaats op basis van handicap waardoor je speelt tegen iemand van ongeveer dezelfde speelsterkte. De spelvorm is matchplay over 18 holes. De organisatie wordt technisch ondersteund door een programma van Sportconnexions. Binnenkort meer informatie over het hoe en wat.

Wedstrijdreglement 2021

@FORE Nieuwsbericht 2021 – 08

19 februari 2021

In dit nummer

 • Onze Golfbaan helemaal open! 
 • TeeTime – Reserveren van starttijden uitgebreid

Onze Golfbaan weer helemaal open!

Wat hebben we heerlijk kunnen golfen op onze Golfbaan de afgelopen twee dagen! Weliswaar waren nog niet alle holes open en waren de wintergreens in gebruik, maar vanaf morgen is dit anders. 

Vanaf zaterdagochtend 20 februari zijn alle negen holes open en bovendien alle zomergreens. 

Let op: de winterregels zijn nog steeds van toepassing.

TeeTime - Reserveren van starttijden uitgebreid

We hebben nog meer mooi nieuws. We hebben in TeeTime de mogelijkheden voor het reserveren van starttijden uitgebreid. 

Je kunt nu 4 reserveringen vooruit boeken in de komende 10 dagen. 

En nieuw: de open starttijden van ‘vandaag’ zijn als ‘extra’ te boeken. Dus ook als je al 4 reserveringen in de komende 10 dagen vooruit hebt staan. Hierdoor kunnen open afslagtijden last-minute maximaal benut worden. Ook dit gaat in op zaterdagochtend 20 februari.

Heel mooi weekend allemaal!

@FORE Nieuwsbericht 2021 – 07

16 februari 2021

In dit nummer

 • Onze Golfbaan weer open! – donderdag 18 februari 2021
 • TeeTime – Regels voor het reserveren van starttijden
 • Bericht van onze Baancommissie
 • Wereld Handicap Systeem (WHS) – 1 maart 2021
 • Onze Hoofdsponsor

Onze Golfbaan weer open! - donderdag 18 februari 2021

We hebben geweldig mooi nieuws voor degenen die al zovele weken staan te popelen om weer te kunnen golfen op onze Golfbaan.

Vanaf donderdag 18 februari 2021 gaat onze Golfbaan (gedeeltelijk) open. Om te kunnen spelen moet je een afslagtijd hebben geboekt via TeeTime (hieronder meer hierover).

Uitsluitend de holes 1 t/m 7 gaan open. Spelen doen we op wintergreens. De bovenlaag van de zomergreens is nog maar zo’n 2 cm ontdooid, terwijl de laag eronder nog volledig is bevroren. Hierop spelen/lopen zou enorm grote, mogelijk zelfs onherstelbare, schade aan de zomergreens veroorzaken en dat geeft dan alle ruimte aan de schimmels die we nu onder controle hebben.  

Hole 8 en 9 blijven gesloten in de hoop dat die ook weer bespeelbaar zijn vanaf zaterdag 20 februari. Mogelijk dat deze holes alleen “ingekort“ bespeelbaar worden verklaard. Dat wil zeggen tot aan de voet van de helling. Op hole 8 wordt dan een wintergreen gemaakt (onder aan de helling). Vervolgens steek je over naar de tee van hole 9 die eveneens onder aan de helling van hole 9 is aangelegd.

Dringende verzoek: volg alle aanwijzingen (betreffende beperkt spelen) op de baan op.

Het boeken van starttijden in TeeTime is mogelijk vanaf woensdag 17 februari 10:00! 

TeeTime - Regels voor het reserveren van starttijden

Morgenochtend om 10:00 wordt TeeTime opengesteld voor het reserveren van afslagtijden te beginnen voor donderdag 18 februari. Om zoveel mogelijk leden, na zovele weken zonder golf, weer de mogelijkheid te bieden de baan op te kunnen, kun je voor de eerste twee weken twee rondes (d.w.z. twee afslagtijden) vooruit reserveren. 

Zodra blijkt dat er weer ruimte over is (en de baan het aankan) kunnen we opschalen naar vier rondes voor twee weken vooruit (dezelfde situatie als voor de sluiting van de baan begin januari).

Bericht van onze Baancommissie

Eindelijk……..konden we vanmorgen als commissie na een uitgebreide inspectie een besluit nemen dat tegemoet komt aan de wensen van veel leden: “De baan gaat open!” Nog niet in haar geheel, zoals jullie in bovenstaande artikel hebben gelezen, maar wel hole 1 t/m hole 7 (wintergreens) gaan open.

Vanaf 1 januari tot vanmorgen (ruim 6 weken!) heeft deBaancommissieeen tiental keren de baan geïnspecteerd en conform het stappenplan, zoals in het @FORE Nieuwsbericht 2021-04 toegelicht, het besluit genomen om de baan onbespeelbaar te verklaren. Dat betekende ook dat onze commissie géén werkzaamheden heeft kunnen verrichten, m.u.v. een paar keer reparaties uitvoeren aan de hekwerken omdat de wilde zwijnen zich maar al te graag toegang verschaffen om lekker en waarschijnlijk ook gezellig te wroeten op onze baan.

De enigen dus die zich niets van de sluiting aantrokken waren de wilde zwijnen.  

Zo ook vanmorgen. Ze hadden een “optocht “ georganiseerd zonder publiek op zoek naar lekkernijen in de natte grond. De oorzaak die hun toegang verschaft had was een lege accu (van het stroomhek). De sporen van deze optocht langs diverse holes zal de Baancommissie vrijdag 19 februari herstellen. Gelukkig hebben ze geen greens bezocht.

De Baancommissie hoopt dat we vanaf nu de baan bespeelbaar kunnen houden, alhoewel je dit nooit met zekerheid kunt voorspellen. Wintergreens zullen in de komende weken af en toe nodig zijn om de zomergreens te sparen.

Dank aan degenen die op een positieve manier te kennen hadden gegeven alle begrip en respect te hebben voor de besluitvorming zoals in de @FORE 2021-04 is toegelicht en ook toegepast wordt.

Met een sportieve groet

Ben Bormans – Voorzitter Baancommissie

Wereld Handicap Systeem (WHS) - 1 maart 2021

De invoering van het Wereld Handicap Systeem komt dichterbij.

In een kort filmpje legt de NGF de basisprincipes van het WHS uit. Graag delen we deze video met onze leden zodat niemand op 1 maart verrast wordt.

Vanaf begin januari staat zowel de te verwachten WHS-handicap als de actuele EGA-handicap van golfers op de (digitale) NGF pas. De te verwachten WHS-handicap wordt ongeveer eens in de drie weken geactualiseerd.

@FORE Nieuwsbericht 2021 – 06

5 februari 2021

In dit nummer

 • Nieuwe bestuur – meteen aan de slag gegaan
 • Wereld Handicap Systeem (WHS) – 1 maart 2021
 • ALV – notulen van de laatste vergadering 
 • Facturen contributie en huur lockers zijn verstuurd
 • Consumptietegoed
 • Uitgifte pasjes
 • Onze Bedrijfsleden

Nieuwe bestuur - meteen aan de slag gegaan

DANK! 

Nogmaals willen wij jullie bedanken voor de brede steun tijdens de ALV van vorige week. Maar liefst 49% van onze leden heeft gestemd. Helemaal top! Het geeft ons aan hoeveel leden zich betrokken voelen bij Golfclub Meerssen.

Wij gaan dan ook vol enthousiasme met het nieuwe team aan de slag met onze golfclub. En er gaat al zoveel goed in onze club, zoals de vele leden in de commissies die óók vol enthousiasme hun vrije tijd beschikbaar stellen aan Golfclub Meerssen. We kunnen niet zonder, dank hiervoor!

Wat gaan we in februari doen?

We zijn op dit moment onze to-do list aan het opstellen, waarna we deze prioriteren en projecten ervan maken. Zo kunnen mogelijk verschillende zaken gelijktijdig worden onderzocht. Vele handen maken licht werk, dus hiervoor gaan we leden benaderen zodat we mét elkaar lopende zaken snel kunnen oppakken. Uiteraard zullen we hierover ook contact zoeken met de verschillende commissies.

Ook zal er een vragenlijst gestuurd worden naar onze leden waarbij we hopen op nét zoveel reacties als bij onze eerste digitale ledenvergadering. Vervolgens zullen we zoeken naar mogelijkheden om onder het genot van een kop koffie of ander drankje op een positieve manier met elkaar te sparren over de diverse thema’s in ons (virtuele) clubhuis.

Al met al  zijn we op de achtergrond al druk in de weer met plannen. We zullen jullie hiervan met regelmaat op de hoogte houden.

De baan is op korte termijn jammer genoeg nog niet bespeelbaar, maar we hopen jullie daar toch weer snel te kunnen ontmoeten.

Tot heel binnenkort,

Linda, Hans, Ellen, Joh en Barbara

Wereld Handicap Systeem (WHS) - 1 maart 2021

De invoering van het Wereld Handicap Systeem komt dichterbij.

In een kort filmpje legt de NGF de basisprincipes van het WHS uit. Graag delen we deze video met onze leden zodat niemand op 1 maart verrast wordt.

Vanaf begin januari staat zowel de te verwachten WHS-handicap als de actuele EGA-handicap van golfers op de (digitale) NGF pas. De te verwachten WHS-handicap wordt ongeveer eens in de drie weken geactualiseerd.

ALV - Notulen van de laatste vergadering

De notulen van de digitale ALV van woensdag 27 januari 2021 kun je inzien op onze website. Het zijn nog concept notulen. De notulen zullen worden vastgesteld in de eerstvolgende ALV. 

Ook zijn enkele andere documenten beschikbaar, bijvoorbeeld de uitslag van de ALV stemming en de presentatie die tijdens de ALV was gebruikt.  

ALV: Alle informatie

Het wachtwoord om deze pagina te bereiken kun je terugvinden in de e-mail van onze Secretaris van dinsdag 12 januari 2021 en in de uitnodiging van zondag 24 januari 2021

Facturen contributie en huur lockers zijn verstuurd

De facturen betreffende de contributie voor het lidmaatschap van Golfclub Meerssen voor dit jaar zijn vanmorgen verstuurd. In het geval je een locker huurt, dan is de huurprijs ook gefactureerd. 

De facturen zijn per e-mail verzonden. Enkele leden hebben geen e-mail adres. Zij ontvangen de factuur per post.

Consumptietegoed

Het verplichte consumptietegoed bedraagt €40,- per jaar. Jaarlijks wordt dit tegoed toegevoegd aan je saldo in het Kassa systeem zo spoedig mogelijk nadat je de contributienota hebt voldaan. Het verplichte tegoed van een jaar is alleen in datzelfde jaar te gebruiken, m.a.w. het niet geconsumeerde gedeelte van dit tegoed vervalt aan het eind van een jaar.

Omdat vorig jaar door corona ons Clubhuis meer dicht dan open is geweest, is het niet gebruikte verplichte 2020 consumptietegoed niet vervallen per ultimo 2020, maar mag dit ook gedurende 2021 worden gebruikt. Het verplicht 2020 consumptietegoed dat in 2021niet wordt gebruikt vervalt echter aan het einde van 2021.   

Consumptietegoed dat je zelf opwaardeert in het Kassa systeem (via bijvoorbeeld pinnen of de KNIP App) blijft geldig zolang je lid bent van onze club.

Uitgifte pasjes

Dit jaar zullen we de distributie van de clubpasjes i.v.m. corona anders moeten doen dan in de afgelopen jaren. De uitgifte van de pasjes heeft niet plaats in ons Clubhuis, maar deze worden per post verstuurd. Dit zal naar verwachting gebeuren vanaf de 2e helft van februari. Je ontvangt je pasje(s) op je huisadres mits de contributie over 2021 natuurlijk is betaald.  

In 2021 krijgen de golfers alleen nog maar een digitale NGF-pas met daarop ook een Golf Service Nummer (tenzij je voor 15 december 2020 een plastic pas had aangevraagd).

Golfers kunnen de digitale NGF-pas zien op hun mobiele telefoon. Dat kan op twee manieren:

 1. In de Golf Web App
 2. In de GOLF.NL App van de NGF

De enkele leden die een plastic pas hadden aangevraagd ontvangen deze per post.

@FORE Nieuwsbericht 2021 – 05

28 januari 2021

In dit nummer

 • Ons nieuwe bestuur
 • Algemene Ledenvergadering: uitslag stemming
 • Onze Sponsoren

Ons nieuwe bestuur

Sinds gisterenavond heeft Golfclub Meerssen een nieuw Bestuur.  

 • Linda Kromjong – Voorzitter
 • Ellen Caris – Penningmeester
 • Hans van Huissteden – Secretaris
 • Barbara Spauwen – Lid
 • Joh Hoen – Lid 

Algemene Ledenvergadering: uitslag stemming

Tijdens de Algemene Ledenvergadering gisterenavond is de uitslag van de digitale stemming bekendgemaakt.

Er waren vijf onderwerpen voorafgaande aan de ALV ter stemming voorgelegd. Van de 442 stemgerechtigde leden hadden 217 leden een stem uitgebracht (49,10%). 

De uitslag van de stemming kun je nalezen in het proces-verbaal op de webpagina ALV: agenda – overige stukken – informatie.

Op deze webpagina staan ook de vragen en antwoorden die voorafgaande aan de ALV waren gesteld/beantwoord. Je kunt deze vinden in ‘Vragen & Antwoorden’.

Webpagina ALV: agenda – overige stukken – informatie.

Het wachtwoord om deze pagina te bereiken kun je terugvinden in de e-mail van onze Secretaris van dinsdag 12 januari 2021 of in de uitnodiging om te stemmen van zondag 24 januari 2021

@FORE Nieuwsbericht 2021 – 04

25 januari 2021

In dit nummer

 • Baanstatus, winterregels, zomergreens, wintergreens, etc
 • Laatste nieuws over Algemene Ledenvergadering 
 • Onze Bedrijfsleden

Baanstatus, winterregels, zomergreens, wintergreens, etc

Het jaar 2021 is op en bijzondere manier begonnen. Niet alleen de ontwikkelingen op gebied van corona en de daarmee samenhangende regelgeving, maar ook de weersomstandigheden hebben een  grote invloed op het al dan niet kunnen golfen. Voor Golfclub Meerssen hebben de weersomstandigheden er toe geleid dat de baan al vanaf 1 januari dicht is. Dat leidt begrijpelijkerwijs tot reacties van leden die graag spelen.  

Graag wil ik nogmaals toelichten de wijze waarop besluiten genomen worden. Deze zijn overigens in diverse nummers van onze @FORE Nieuwsbrief terug te lezen.

De Hoofd Greenkeeper en Assistent-Hoofd Greenkeeper van SBA Golf & Groen zijn de deskundigen en informeren mij als voorzitter van de Baancommissie over de status van onze Golfbaan en geven vervolgens ook advies. Veelal ga ik zelf nog eens “kijken” zo mogelijk samen met een van beide greenkeepers plus een vertegenwoordiging van onze Baancommissie (Ron Przybylski en/of Roel Zuidema). Vervolgens wordt een beslissing genomen en deze wordt kenbaar gemaakt aan ons Bestuur, onze Webmaster en onze TeeTime Helpdesk. En vervolgens natuurlijk zo spoedig mogelijk aan onze leden (website, en annulering van afslagtijden in TeeTime en persoonlijke annuleringsberichten).

Belangrijke afwegingen:

 • Vorst en sneeuw
 • Hoeveelheid regen
 • Toestand van de baan a.g.v. droogte / overvloedige neerslag
 • Consequenties voor het ontstaan van schade aan de baan of consequenties voor de veiligheid
 • Een extra weegmoment is het tijdstip van het nemen van een beslissing omdat er afslagreserveringen gepland zijn. De leden moeten z.s.m. geïnformeerd worden over annulering van de afslagtijden. We kunnen in deze coronaperiode niet volstaan met alleen maar de baanstatus op de website te wijzigen want die wordt niet altijd door de leden geraadpleegd zo heb ik geconstateerd in gesprekken met leden die vragen hadden. Daartoe heeft de Webmaster op onze website een pop-up geplaats met actuele informatie over baansluiting.

Regelmatig wordt er in de reacties die ik krijg verwezen naar m.n. de golfbaan in Margraten. “Daar is de baan open en zijn de zomergreens ook open. Wij volgen toch het beleid van Margraten. Waarom hebben wij de zomergreens gesloten of waarom zijn wij dicht?”

Ik heb me door onze Hoofd Greenkeeper laten informeren over de status van de baan in Margraten gedurende de laatste weken. Op dit ogenblik is de PAR-3 baan in Margraten al geruime tijd gesloten i.v.m. kwetsbaarheid van tees, fairways en greens. Op de 18 holes zijn er op dit ogenblik twee zomergreens gesloten a.g.v. nattigheid. In week 2 en 3 zijn de zomergreens een aantal keren gesloten wegens natheid, vorst en sneeuw. Er is een aantal keren overwogen om de baan volledig te sluiten .

In het najaar was a.g.v. de lange droogteperiode schade ontstaan op m.n. de fairways. In deze periode werd de baan veel bespeeld en had derhalve veel te lijden tot de Kerstperiode. Er ontstond veel schade. Dit leidde er toe dat er op 1 januari het besluit werd genomen geen greenfee-spelers meer toe te laten.

Op diverse beschadigde plekken is met touwen aangegeven dat er niet gespeeld kan worden. Deze droge plekken zijn nu a.g.v. de overvloedige regenval extra kwetsbaar. Helaas geldt ook voor veel leden: “Een touw is maar een touw waar je over heen kunt stappen.”

Iedere dag vindt er een afweging plaats over de te nemen maatregelen. Als de baan gesloten wordt dan worden ’s avonds de eerste starters van de volgende dag gebeld met de mededeling dat de baan gesloten is en ’s morgens worden de andere reserveringen afgebeld. De twee secretaressen dragen hiervoor zorg.

Een paar opmerkingen nog in deze ter vergelijking Golfbaan Meerssen – Golfbaan Margraten:

 1. Oppervlakte Margraten 53 ha en ca. 600 leden
 2. Oppervlakte Meerssen 7-8 ha en ca. 500 leden
 3. Oppervlakte greens Margraten gem. 500 m2
 4. Oppervlakte greens Meerssen gem. 300 m2

Een voor de hand liggende terechte conclusie is dat onze Golfbaan veel kwetsbaarder is dan de baan in Margraten. Het beleid van Margraten domweg volgen is geen optie. Wij maken wel gebruik van de deskundigheid van onze greenkeepers die daar ook werkzaam zijn en vanuit de gehele organisatie van SBA Golf en Groen info krijgen over weersvoorspellingen, onderhoud, voorkomen van schade etc.

Dan nog even maatregelen betreffende Golfbaan Maastricht. Daar zijn op dit moment nog vier holes gesloten a.g.v. wateroverlast.

Ook de mollen hebben hun aandeel in de schade aan onze Golfbaan. Bij de inspectie van de baan vrijdag j.l. telden wij 118 molshopen op hole 9! Ook in Margraten hebben ze veel last van mollen. Er wordt verondersteld dat de mollen in toenemende mate “bypasses“ aanleggen als er klemmen gezet worden. Wij zullen tot andere maatregelen overgaan zodra de weersomstandigheden  dit toelaten.

Tot slot wil ik nogmaals benadrukken dat elk besluit over sluiting van onze Golfbaan genomen wordt in het belang van onze leden. Niemand is gebaat bij schade die nu ontstaat als we koste wat kost de baan open houden. We krijgen daar in het voorjaar de rekening van gepresenteerd. Of kostbare hersteloperaties en delen afsluiten of met wrevel rondjes lopen en alleen maar klagen over de slechte baanomstandigheden.

Met vriendelijke groet

Ben Bormans – Voorzitter Baancommissie

Laatste nieuws over Algemene Ledenvergadering

Graag willen we nog even enkele laatste mededelingen doen aangaande de ALV op woensdag 27 januari 2021. 

 • Gisteren hebben alle leden via e-mail een uitnodiging toegestuurd gekregen om digitaal deel te nemen via het Zoom platform. Er is een korte instructie over hoe Zoom werkt op de website beschikbaar. 
 • Leden konden vragen en opmerkingen vooraf schriftelijk stellen/indienen zodat de digitale vergadering geordend kan verlopen. De antwoorden op de gestelde vragen zijn zoveel als mogelijk vooraf beantwoord. Vandaag zijn de vragen en antwoorden geplaatst op de webpagina ALV: agenda – overige stukken – informatie. Je kunt deze nalezen in ‘Vragen & Antwoorden’.
 • Gisterenochtend hebben alle stemgerechtigde leden (*) om circa 09.00 uur een e-mail (**) ontvangen. In deze e-mail staat een gepersonaliseerde link om in te loggen op de stemmingswebsite. In de toelichting bij de uitnodiging wordt stapsgewijze uitgelegd hoe het stemmen werkt. Het wordt erg op prijs gesteld wanneer zo veel mogelijk leden hun stem uitbrengen, het kost maar een paar minuten van je tijd. 
 • Voor leden die voorafgaand aan de ALV willen testen of het hun lukt om toegang te krijgen tot Zoom, bieden we vandaag tussen 17.00 en 18.00 uur een test sessie aan (zie voor meer informatie de uitnodiging van zondag 24 januari 2021).

Wij kijken uit naar deelname van vele leden aan de Algemene Ledenvergadering. Tot ziens op woensdag a.s. in de digitale ALV! 

(*) Seniorleden, ereleden en leden van verdienste
(**) Leden zonder e-mail adres krijgen een brief toegestuurd met daarin de stembiljetten

ALV: Alle informatie

Het wachtwoord om deze pagina te bereiken kun je terugvinden in de e-mail van onze Secretaris van dinsdag 12 januari 2021 en in de uitnodiging van zondag 24 januari 2021

@FORE Nieuwsbericht 2021 – 03

20 januari 2021

In dit nummer

 • Het beoogde bestuur stelt zich voor
 • Actueel nieuws over Algemene Ledenvergadering 
 • Golf op z’n ‘Trumps’
 • Onze Sponsoren

Het beoogde bestuur stelt zich voor

De beoogde bestuursleden inclusief de penningmeester die aanblijft stellen zich graag middels een korte introductiefilm voor aan de leden van Golfclub Meerssen

Actueel nieuws over Algemene Ledenvergadering

Zoals we hadden toegelicht in de voorgaande @FORE zal de ALV op woensdag 27 januari 2021 digitaal plaatsvinden. Voor aanvang van de ALV zullen alle leden een uitnodiging toegestuurd krijgen om digitaal deel te nemen via het Zoom platform. Ook ontvangen jullie dan een korte instructie over hoe Zoom werkt zodat zoveel mogelijk leden kunnen deelnemen aan de ALV.

In de voorgaande @FORE hadden we ook toegelicht dat je vooraf vragen en opmerkingen schriftelijk kunt stellen/indienen zodat de digitale vergadering geordend kan verlopen. Vragen kunnen tot 23 januari 2021 ingediend worden bij secretaris@golfclubmeerssen.nl. De antwoorden op de gestelde vragen zullen zoveel als mogelijk vooraf worden beantwoord en geplaatst worden de webpagina ALV: agenda – overige stukken – informatie. De vragen en antwoorden tot nu toe staan al op onze website. Je kunt deze nalezen in ‘Vragen & Antwoorden’.

We willen jullie er aan herinneren dat alle stemgerechtigde leden (*) op zondag 24 januari 2021 om circa 09.00 uur een e-mail (**) ontvangen. Bovendien krijgt ieder stemgerechtigd lid een gepersonaliseerde link om in te loggen op de stemmingswebsite. In de toelichting bij de uitnodiging wordt stapsgewijze uitgelegd hoe het stemmen werkt.

Het wordt erg op prijs gesteld wanneer zo veel mogelijk leden hun stem uitbrengen, het kost maar een paar minuten van je tijd. 

(*) Seniorleden, ereleden en leden van verdienste
(**) Leden zonder e-mail adres krijgen een brief toegestuurd met daarin de stembiljetten

ALV: Alle informatie

Het wachtwoord om deze pagina te bereiken kun je terugvinden in de e-mail van onze Secretaris van dinsdag 12 januari 2021

Golf op z'n 'Trumps'

Zijn laatste uren als president brengt Donald Trump door op de plek waar hij het liefste is: zijn eigen golfbaan. ‘Over alles liegt hij: zijn baanscores, zijn golfhandicap, de ranking van zijn golfbanen.’

@FORE Nieuwsbericht 2021 – 02

18 januari 2021

In dit nummer

 • Algemene Ledenvergadering woensdag 27 januari 2021
 • Golfbaan gesloten
 • Onze Bedrijfsleden

Algemene Ledenvergadering woensdag 27 januari 2021

Ook Golfclub Meerssen is genoodzaakt om de Algemene Ledenvergadering (ALV) digitaal te houden. De uitnodiging voor deze ALV alsmede toegang tot de website waarop alle stukken van de ALV terug te vinden zijn is reeds verstuurd (e-mail van onze Secretaris van dinsdag 12 januari 2021).

Een digitale ledenvergadering vergt niet alleen een andere voorbereiding voor ons Bestuur maar ook een andere werkwijze voor de leden. In dit artikel leggen we dit graag in meer detail aan de leden uit.

1. ALV

De digitale ALV is toegankelijk voor alle leden. Voor aanvang van de ALV zullen alle leden een uitnodiging toegestuurd krijgen om digitaal deel te nemen via het Zoom platform. De vergadering start om 20.00 uur maar we zullen de Zoom bijeenkomst openstellen vanaf 19.30 uur zodat iedereen voldoende tijd heeft om in te loggen.

Zoals je hebt kunnen lezen in de stukken die je kunt terugvinden op de webpagina ALV: agenda – overige stukken – informatie (die je kunt openen met het wachtwoord dat je kunt terugvinden in de e-mail van onze Secretaris van dinsdag 12 januari 2021) is het belangrijk dat je vooraf vragen, opmerkingen en kandidaatstelingen schriftelijk stelt zodat de vergadering geordend kan verlopen. Met ruim 500 leden kan dit helaas niet anders in dit digitale tijdperk. Voor de volledigheid vermelden we onderstaand nogmaals de wijze van indienen zoals die ook is opgenomen in de concept agenda.

 1. Vragen kunnen tot 23 januari 2021 ingediend worden bij secretaris@golfclubmeerssen.nl. De antwoorden op de gestelde vragen zullen zo veel als mogelijk vooraf worden beantwoord en geplaatst worden de webpagina ALV: agenda – overige stukken – informatie.
 2. Kandidaten voor de kascommissie voor de jaarrekening 2020 worden vriendelijk verzocht zich vóór 20 januari 2021 aan te melden via penningmeester@golfclubmeerssen.nl.
 3. Door de leden kunnen bestuurskandidaten worden voorgedragen mits ten minste 15 leden de kandidaatstelling schriftelijk ondersteunen. De voordracht moet ter kennis gebracht worden van het bestuur. Eigenlijk moet dat volgens het Huishoudelijk Reglement ten minste drie weken vóór de ALV, maar gelet op de datum van de ALV en de thans geldende corona maatregelen hanteren we hiervoor een termijn van één week vóór de ALV. Kandidaatstellingen dienen dus uiterlijk 20 januari 2021 ingediend te zijn (via bestuur@golfclubmeerssen.nl).

Tijdens de ALV zullen wij alle leden die deelnemen “muten” om achtergrondgeluid te voorkomen. Mocht de verbinding thuis niet optimaal zijn dan helpt het vaak om het beeld uit te zetten.

We gaan ervan uit dat alle prangende vragen schriftelijk gesteld zijn. Mochten er desondanks nieuwe zeer dringende vragen onverwacht opkomen in de rondvraag dan kunnen die via de “chat” functie in Zoom door middel van het intypen van de vraag gesteld worden. We zullen proberen deze vraag te beantwoorden in de vergadering. Als dit niet lukt dan sturen we het antwoord later per e-mail.

2. Stemmen

Zoals in iedere ALV moet er over een aantal onderwerpen gestemd worden. Stemmen is geheel anoniem. Om dat te garanderen maken we gebruik van het bedrijf Inkesta die de stemming zal faciliteren. De Nederlands Golf Federatie maakt ook gebruik van Inkesta.

Inkesta ziet toe op een eerlijk verloop. Alle stemgerechtigde leden (*) zullen op zondag 24 januari 2021 om circa 09.00 uur een e-mail (**) ontvangen en ieder stemgerechtigd lid krijgt een gepersonaliseerde link om in te loggen op de stemmingswebsite.

Stemmen is mogelijk vanaf zondag 24 januari 2021 circa 09:00 uur totdat in de ALV van 27 januari 2021 alle punten vóór de rondvraag zijn behandeld. Daarna wordt de stemming gesloten en zal de uitslag in de ALV bekend gemaakt worden. De uitslag zal zo snel mogelijk ook op de webpagina van de ALV van onze Golfclub geplaats worden.

Wij stellen het erg op prijs wanneer zo veel mogelijk leden hun stem uitbrengen, het kost maar een paar minuten van je tijd. Hartelijk dank!

(*) Seniorleden, ereleden en leden van verdienste
(**) leden zonder e-mail adres krijgen een brief toegestuurd met daarin de stembiljetten

ALV: alle informatie

Het wachtwoord om deze pagina te bereiken kun je terugvinden in de e-mail van onze Secretaris van dinsdag 12 januari 2021

Golfbaan gesloten

Sinds begin januari is onze Golfbaan gesloten omdat de weerssituatie zodanig is dat gevreesd moet worden dat de baan en de greens beschadigd zullen worden. De sluiting is al een aantal keren verlengd. Thans is sluiting tot en met woensdag 20 januari zeker. De situatie wordt van dag tot dag bekeken. Als de baan weer opengaat wordt dit vermeld in de Baanstatus.

Op dagen dat de baan gesloten zal zijn worden alle afslagreserveringen in TeeTime geannuleerd. De golfers waarvan de afslagtijd wordt ongedaan gemaakt ontvangen via e-mail een boodschap dat de starttijd geannuleerd is omdat de baan gesloten is vanwege de conditie als gevolg van het weer. TeeTime blijft open voor het reserveren van afslagtijden tot 14 dagen vooruit voor dagen waarvoor nog niet tot sluiting van de baan is besloten.   

@FORE Nieuwsbericht 2021 – 01

10 januari 2021

 WIJ WENSEN ALLE LEDEN VAN GOLFCLUB MEERSSEN VEEL GOLFPLEZIER EN HET ALLERBESTE IN HET NIEUWE JAAR!

In dit nummer

 • @FORE in een nieuw jasje
 • Aankondiging ALV woensdag 27 januari 2021
 • Golfbaan gesloten
 • Ledenbestand 2020 – 2021
 • Facturering contributie en huur lockers
 • Winterregels
 • TeeTime: afslagtijden reserveren
 • Onze Sponsoren

@FORE in een nieuw jasje

Zoals je ziet hebben we het vertrouwde @FORE club nieuwsbericht in een ander jasje gestoken. Een frisse uitstraling en overzichtelijker, maar – zoals je van ons gewend bent – boordevol nieuws van onze Golfclub voor onze clubleden.

Ook nieuw is dat we voortaan een hele jaargang @FORE’s op één pagina naar tijdsvolgorde gaan rangschikken. Alle nieuwsberichten achter elkaar wat het terugzoeken hiervan een stuk gemakkelijker zal maken. 

Aankondiging ALV woensdag 27 januari 2021

In de laatste nieuwsbrief van vorig jaar heb je kunnen lezen dat er eind januari een Algemene Leden Vergadering zal worden gehouden. 

De exacte datum is nu bekend. De vergadering zal plaats vinden op woensdag 27 januari, aanvang 20.00 uur. 

De agenda en bijbehorende stukken worden ongeveer twee weken vóór de vergadering gepubliceerd op onze website. Vanwege de restricties met betrekking tot COVID-19 zal een digitale vergadering ingericht worden. De uitnodiging en gebruiksinstructie voor deze manier van vergaderen worden ook medio januari aan onze leden toegezonden.

Golfbaan gesloten

Sinds zaterdag 2 januari 2021 is onze Golfbaan gesloten omdat de weerssituatie zodanig is dat gevreesd moet worden dat de baan en de greens beschadigd zullen worden. Sluiting is besloten door onze Baancommissie in overleg met de Greenkeepers van SBA Golf en Groen. Komende dagen zijn de weersvoorspellingen zodanig dat verwacht wordt dat de baan ook komende week zeer waarschijnlijk niet bespeelbaar zal zijn. 

Op dagen dat de baan gesloten zal zijn worden alle afslagreserveringen in TeeTime geannuleerd. De golfers waarvan de afslagtijd is ongedaan gemaakt ontvangen via e-mail een boodschap dat de starttijd geannuleerd is omdat de baan gesloten is vanwege de conditie als gevolg van het weer. 

Tot nu is sluiting tot en met dinsdag 12 januari zeker. Alle reserveringen tot en met dinsdag zijn ongedaan gemaakt.

De situatie wordt van dag tot dag bekeken. Als de baan weer opengaat wordt dit vermeld in de Baanstatus. Ook wordt TeeTime dan weer opengesteld voor het reserveren van afslagtijden.  

Ledenbestand 2020 - 2021

Eind 2020 had onze Golfclub 562 leden. De grootste ledencategorie is de de categorie Seniorleden met 438 leden.

Soort lid

Ledenbestand 2020

Opzeggingen

Nieuwe leden

Ledenbestand 2021

Ereleden

5

5

Seniorleden

417

29

50

438

Studentenleden

2

2

Juniorleden

16

6

2

12

Bedrijfsleden

55

6

2

51

Countryleden

52

5

7

54

Facturering contributie en huur lockers

De facturen betreffende de contributie voor dit jaar worden binnenkort aangemaakt en verstuurd. In het geval je een locker huurt, dan wordt de huurprijs ook gefactureerd. Je ontvangt de factuur via je e-mail adres dat bekend is bij onze Ledenadministratie.

Winterregels

De Winterregels zijn er vooral om onze Golfbaan te beschermen tijdens de wintermaanden.

De belangrijkste Winterregels:

 • Dragen van je golftas – golftrolleys zijn niet toegestaan op onze Golfbaan
 • Afslaan van de matten

Belangrijk is het om altijd de Baanstatus op website te raadplegen. Daar wordt aangegeven of en welke winterregels gelden. 

Ook wordt hier vermeld of onze baan open dan wel gesloten is.

TeeTime: afslagtijden reserveren

In verband met corona-maatregelen geldt de verplichting te werken met afslagtijden zodat er doorstroming is en er geen groepsvorming ontstaat.

Voor het reserveren van afslagtijden werken we met TeeTime. We proberen om zoveel mogelijk alle leden gelijke kansen te geven om plezierig een ronde te spelen in een veilige omgeving. 

De flight tussentijd is 10 minuten. Juist bij de Par 3 banen, zoals onze baan, blijkt volgens informatie van de NGF een verkorting van de tijd tussen flights tot ongewenste wachtrijen te leiden, m.a.w. verslechtering van de doorstroming. Dit geldt des te meer gezien de leeftijd van veel van onze leden en het feit dat de golftas (i.v.m. Winterregels) gedragen moet worden. 

Iedereen wordt wel uitdrukkelijk gevraagd de tijd per afslagbeurt goed te bewaken. Neem zo nodig de bal op en loop door naar de volgende afslag.

Afslagtijden kunnen tot 14 dagen vooruit worden ingepland en er mogen twee rondes per dag worden gereserveerd. Mocht blijken dat onvoldoende leden de gelegenheid krijgen om te spelen, dan is een beperking tot 1 ronde per dag een optie.

Er kunnen 4 starttijden vooraf gereserveerd worden. Dat betekent inderdaad een beperking voor leden die graag veel willen spelen. Vooral als je ook de zekerheid van bepaalde tijden wilt hebben. Er zijn signalen dat leden die minder spelen ‘zich laten gebruiken’ om starttijden te reserveren, niet om zelf dan te gaan spelen, maar met de bedoeling om later deze reservering ‘over te laten nemen’ door leden die vinden niet genoeg te hebben aan hun eigen vier opties. Dit beperkt jammer genoeg de mogelijkheden voor andere leden. We hopen dat iedereen, juist in deze kerst- en nieuwjaarstijd met zijn korte dagen, bereid is de beperktere aantallen beschikbare starttijden eerlijk samen te delen.

Als je vaker wilt spelen, reserveer dan niet te veel vooruit, maar maak gebruik van de nog vrije startplekken.

100ste golfclub in Nederland

Lid van

Scroll naar top