@FORE Nieuwsbericht 2021 – 07

• Wereld Handicap Systeem (WHS) – 1 maart 2021
  • Onze Hoofdsponsor

Onze Golfbaan weer open! - donderdag 18 februari 2021

We hebben geweldig mooi nieuws voor degenen die al zovele weken staan te popelen om weer te kunnen golfen op onze Golfbaan.

Vanaf donderdag 18 februari 2021 gaat onze Golfbaan (gedeeltelijk) open. Om te kunnen spelen moet je een afslagtijd hebben geboekt via TeeTime (hieronder meer hierover).

Uitsluitend de holes 1 t/m 7 gaan open. Spelen doen we op wintergreens. De bovenlaag van de zomergreens is nog maar zo’n 2 cm ontdooid, terwijl de laag eronder nog volledig is bevroren. Hierop spelen/lopen zou enorm grote, mogelijk zelfs onherstelbare, schade aan de zomergreens veroorzaken en dat geeft dan alle ruimte aan de schimmels die we nu onder controle hebben.

Hole 8 en 9 blijven gesloten in de hoop dat die ook weer bespeelbaar zijn vanaf zaterdag 20 februari. Mogelijk dat deze holes alleen “ingekort“ bespeelbaar worden verklaard. Dat wil zeggen tot aan de voet van de helling. Op hole 8 wordt dan een wintergreen gemaakt (onder aan de helling). Vervolgens steek je over naar de tee van hole 9 die eveneens onder aan de helling van hole 9 is aangelegd.

Dringende verzoek: volg alle aanwijzingen (betreffende beperkt spelen) op de baan op.

Het boeken van starttijden in TeeTime is mogelijk vanaf woensdag 17 februari 10:00!

TeeTime - Regels voor het reserveren van starttijden

Morgenochtend om 10:00 wordt TeeTime opengesteld voor het reserveren van afslagtijden te beginnen voor donderdag 18 februari. Om zoveel mogelijk leden, na zovele weken zonder golf, weer de mogelijkheid te bieden de baan op te kunnen, kun je voor de eerste twee weken twee rondes (d.w.z. twee afslagtijden) vooruit reserveren.

Zodra blijkt dat er weer ruimte over is (en de baan het aankan) kunnen we opschalen naar vier rondes voor twee weken vooruit (dezelfde situatie als voor de sluiting van de baan begin januari).

Bericht van onze Baancommissie

Eindelijk……..konden we vanmorgen als commissie na een uitgebreide inspectie een besluit nemen dat tegemoet komt aan de wensen van veel leden: “De baan gaat open!” Nog niet in haar geheel, zoals jullie in bovenstaande artikel hebben gelezen, maar wel hole 1 t/m hole 7 (wintergreens) gaan open.

Vanaf 1 januari tot vanmorgen (ruim 6 weken!) heeft deBaancommissieeen tiental keren de baan geïnspecteerd en conform het stappenplan, zoals in het @FORE Nieuwsbericht 2021-04 toegelicht, het besluit genomen om de baan onbespeelbaar te verklaren. Dat betekende ook dat onze commissie géén werkzaamheden heeft kunnen verrichten, m.u.v. een paar keer reparaties uitvoeren aan de hekwerken omdat de wilde zwijnen zich maar al te graag toegang verschaffen om lekker en waarschijnlijk ook gezellig te wroeten op onze baan.

De enigen dus die zich niets van de sluiting aantrokken waren de wilde zwijnen.

Zo ook vanmorgen. Ze hadden een “optocht “ georganiseerd zonder publiek op zoek naar lekkernijen in de natte grond. De oorzaak die hun toegang verschaft had was een lege accu (van het stroomhek). De sporen van deze optocht langs diverse holes zal de Baancommissie vrijdag 19 februari herstellen. Gelukkig hebben ze geen greens bezocht.

De Baancommissie hoopt dat we vanaf nu de baan bespeelbaar kunnen houden, alhoewel je dit nooit met zekerheid kunt voorspellen. Wintergreens zullen in de komende weken af en toe nodig zijn om de zomergreens te sparen.

Dank aan degenen die op een positieve manier te kennen hadden gegeven alle begrip en respect te hebben voor de besluitvorming zoals in de @FORE 2021-04 is toegelicht en ook toegepast wordt.

Met een sportieve groet

Ben Bormans – Voorzitter Baancommissie

Wereld Handicap Systeem (WHS) - 1 maart 2021

De invoering van het Wereld Handicap Systeem komt dichterbij.

In een kort filmpje legt de NGF de basisprincipes van het WHS uit. Graag delen we deze video met onze leden zodat niemand op 1 maart verrast wordt.

Vanaf begin januari staat zowel de te verwachten WHS-handicap als de actuele EGA-handicap van golfers op de (digitale) NGF pas. De te verwachten WHS-handicap wordt ongeveer eens in de drie weken geactualiseerd.

Onze Hoofdsponsor

100ste golfclub in Nederland