@FORE Nieuwsbericht 2020 – 20

30 mei 2020

Bericht van onze voorzitter: de nieuwe werkelijkheid

De afgelopen weken is er weer volop gegolfd op onze baan, die er fantastisch bij ligt. Al is een buitje wel meer dan gewenst! Natuurlijk is het wennen aan alle nieuwe regels en procedures: het reserveren van een afslagtijd, het parkeren, het door de baan lopen op tijd, het niet kunnen inslaan en het niet gezellig wat kunnen napraten en drinken in ons Clubhuis of op het terras na afloop. Maar toch, we kunnen weer golfen, en daar zijn de meeste leden weer heel blij mee. Met dank aan alle vrijwilligers van onze Baandienst. Zij zorgen dat de baan zoveel uren per week open kan zijn.
Er zullen ook weer wedstrijden georganiseerd gaan worden door de Wedstrijdcommissie. Om te beginnen een Try Out Wedstrijd.

Naast alle positieve ontwikkelingen was het afgelopen vrijdag toch ook schrikken toen we vernamen dat één van onze actieve leden positief getest is op COVID-19. Het maakt ons er weer van bewust dat het naleven van de richtlijnen nog steeds heel belangrijk blijft. Voor ieders eigen gezondheid, en die van anderen. Dus: houd afstand, hou je aan de regels en blijf bij klachten thuis en laat je dan testen.

Voorzitter Golfclub Meerssen

Jacques Bours

Try Out Wedstrijd: zaterdag 6 juni 2020

Het golfen, volgens ons Corona-protocol, verloopt prima! Dat houdt o.a. in dat we starttijden reserveren, 10 minuten vóór de start aanwezig zijn en direct ná het golfen de baan verlaten.

Dat heeft de Wedstrijdcommissie op het idee gebracht om uit te proberen of het mogelijk is om o.b.v. ons Corona-protocol, een wedstrijd te organiseren. En daarbij hebben we jullie hulp nodig!

Er staat/stond een wedstrijd gepland op zaterdag 6 juni. Wij willen deze dag gebruiken om bij de leden te testen of er animo is om weer deel te nemen aan een wedstrijd.

Wij gaan deze wedstrijd ‘Try Out’ noemen want dit wordt niet alleen een test voor de deelnemers, maar ook voor de Wedstrijdcommissie.

Corona-regels

Iedereen die komt golfen op onze Golfbaan wordt vriendelijk verzocht zich te houden aan de ‘Corona-regels’. Deze zijn niet vrijblijvend, maar in het belang van het golfplezier en de gezondheid van ons allemaal. Hou je aan deze eenvoudige regels en ga niet je eigen regels volgen.

Golfclub Meerssen: eerste ervaringen na de gedeeltelijke heropening

Nadat het Bestuur daartoe de aanzet had gegeven werd de werkgroep ‘Open-Up Golfclub Meerssen’ opgericht (zie voor de details @FORE Nieuwsbericht 2020-13). Deze werkgroep heeft veel werk verzet om golfen voor alle leden met ingang van maandag 11 mei 2020 weer mogelijk te maken (na een wekenlange sluiting i.v.m. de landelijke Corona maatregelen) en daarvoor de juiste voorwaarden te scheppen. Niet onvermeld mag blijven dat de gemeente Meerssen veel medewerking heeft verleend bij het vaststellen en goedkeuren van de gemaakte protocollen.

De Publiciteits-/Communicatie-commissie sprak met Jacques Bours, Simone van Glabbeek en Peter Willemsen over hun ervaringen in de eerste twee golfweken na de opstart ten tijde van de Corona crisis.

Wij mogen met z’n allen zeer tevreden zijn dat tot nu toe alles heel goed en soepel is verlopen, het overgrote deel van de spelende leden is tevreden en houdt zich keurig aan de protocollen. Met name de vastgelegde starttijden en het werken met de kleinere flights  zorgen voor rust in de baan en komen de doorloop door de baan ten goede. Ook het verkeersprotocol, parkeren alleen aan de rechterkant van de toegangsweg zoals afgesproken met de hockeyclub en de gemeente, wordt keurig opgevolgd.

Het moge duidelijk zijn dat bovengenoemde werkgroep uitstekend werk heeft verricht en we met z’n allen op de goede weg zijn richting het volledig openstellen van de golfbaan zodra dat weer is toegestaan.

Clubhuis weer open?

Alle signalen wijzen erop dat ons Clubhuis weer open mag ingaande 1 juli 2020.

Starttijden boeken gaat het gemakkelijkst via de Golf Web App

Nu we op onze Golfbaan alleen kunnen golfen via het reserveren van een starttijd komen hierover regelmatig vragen binnen bij onze TeeTime Helpdesk.

Onze tip is: gebruik de Golf Web App voor het boeken van je afslagtijd(en)! Je kunt de Golf App op twee manieren gebruiken:

1. Door de App te installeren op je mobile telefoon of tablet
  2. Door de App te openen via je webbrowser
Via de button ‘Golf Web App’ hieronder lees je hier alles over.
Golf Web App

Hier lees je alles over de Golf Web App. Hoe je deze installeert op je mobiele telefoon, hoe je deze opent in je webbrowser, wat je er allemaal mee kunt doen, en nog veel meer.

Nog niet alle leden van onze Golfclub zijn bekend met het boeken van afslagtijden. Om je daarbij te helpen is er een ‘handleiding’ gemaakt. Via de button hieronder kun je deze inzien, en eventueel downloaden en printen.

Handleiding voor afslagtijden boeken via Golf Web App

Via de Golf Web App kun je gemakkelijk een afslagtijd boeken. In deze ‘instructie’ leggen we je in een paar stappen uit hoe dit werkt

TeeTime Helpdesk

Heb je problemen met het reserveren van een afslagtijd, omdat het niet lukt of omdat je meer wilt dan nu technisch kan, of heb je goede ideeën/oplossingen, dan kun je het beste mailen naar de helpdesk via de button ‘Vragen, suggesties of opmerkingen’ hieronder. De vrijwilligers van de TeeTime Helpdesk (voorlopig Alice, Jack en Peter) helpen je graag en zullen hun best doen om alle vragen te beantwoorden en problemen op te lossen. Zij doen ook hun best om ook last-minute verzoeken voor een starttijd te verwerken.

Vragen, suggesties of opmerkingen

teetime@golfclubmeerssen.nl