@FORE Nieuwsbericht 2020 – 16

11 mei 2020

Golfbaan weer open voor iedereen: wat een 'feest'!

Vanmorgen klokslag 9.40 uur: TeeTime voor Jacques Bours (onze Voorzitter) en Ben Bormans (voorzitter van onze Baancommissie). Zij hadden de eer de eerste ronde te golfen.

De eerste dag van de heropening is goed verlopen. Onze Golfbaan was goed bezet. De sfeer was ‘uitbundig’! Velen kijken alweer uit naar het volgende moment dat ze een ronde kunnen lopen.

TeeTime

TeeTime – de applicatie om afslagtijden te boeken – wordt volop gebruikt. Nog niet alles blijkt goed te functioneren in TeeTime. We zijn daarmee bezig.

Golfers met vragen (om hulp) worden op de achtergrond geholpen door de TeeTime beheerders. Er waren wel eens drukke momenten gisteren en vandaag waardoor je iets langer op een reactie moest wachten, maar we hebben onze uiterste best gedaan om iedereen zo snel als we kunnen te helpen.

Er hebben zich al veel leden aangemeld voor de Baandienst waardoor het rooster voor de eerste 2 weken rond is en de baan ook vrijwel alle avonden open kan zijn. Maar extra aanmeldingen zijn nog meer dan welkom om ook voor de periode daarna een ruime en betrouwbare openstelling van de baan te garanderen. Aanmelden liefst per email aan Erik Drenthe (gegevens zie ledenlijst).

Volg belangrijke informatie over het open zijn van onze Golfbaan via de button hieronder. Kijk hier regelmatig want deze pagina wordt regelmatig bijgewerkt.

Veilig golfen

We blijven het herhalen: Om te zorgen dat we kunnen blijven golfen is het heel belangrijk dat iedereen zich aan de afgesproken maatregelen houdt. Deze zijn voor de individuele golfers samengevat in het document: Corona-proof golfen bij Golfclub Meerssen.

We verwachten dat je, voordat je voor de eerste keer komt golfen, je dit document doorleest. Hierin vind je:

• Informatie over het reserveringssysteem
  • Hoe social distancing en hygiëne op de golfbaan gerealiseerd wordt
  • Hoe de baandienst geregeld is

Afslagtijd boeken via Golf Web App: Wel zo gemakkelijk!

Leden van Golfclub Meerssen kunnen gebruik maken van de Golf Web App. Met deze App heb je overal en altijd toegang tot voor golfers ‘belangrijke’ zaken op de website van onze Golfclub. Je kunt hiermee ook afslagtijden boeken!

Starttijden kunnen gereserveerd worden in de Golf App, knop Starttijden

NB. Als de knop niet zichtbaar is dan eerst uitloggen en opnieuw inloggen.

Inlogproblemen met iPhone/iPad - Safari/iOS

Je kunt niet inloggen in Leden Login op je iPad? Het is je eindelijk gelukt in te loggen, maar je komt niet verder in TeeTime om een starttijd te boeken? Je hebt een ‘wiebelend’ beeld?

Allemaal geluiden die we de afgelopen 24 uur hebben gehoord. Erg vervelend!

We hebben helaas moeten vaststellen dat als je een iPhone of iPad gebruikt het vaak misgaat bij het inloggen. Dit komt door de webbrowser Safari die draait op iPhone’s en iPad’s. Dit is bekend bij E-Golf4U, de provider van TeeTime. Zij werken hard aan een ‘technische’ oplossing.

Tips:

• Maak gebruik van een PC die bijv werkt op Chrome of Explorer.
  • Gebruik de Golf Web App (zie artikel hierboven)

Update regels door de baan tijdens de 'Corona periode'

Tijdens de Corona periode heeft de NGF adviezen verstrekt aan alle clubs, gericht op de veiligheid/gezondheid van spelers door de baan. Deze adviezen neemt de OR&H-cie, in samenspraak met ons Bestuur over en daarmee worden deze dus ook per direct ingevoerd.

• Alle harken zijn weggehaald uit de bunkers om besmetting te voorkomen. Dit betekent dat spelers gevraagd wordt met de voet en/of club de bunker glad te strijken na het spelen van de bal.
  • Er zijn inlets geplaatst in alle holes zodat de vlaggenstok en hole niet aangeraakt hoeft te worden als de bal uitgeholed is.
  • Daarnaast geldt er nog een advies aangaande het noteren van de score bij strokeplay. De Wedstrijdcommissie zal in samenspraak met de OR&H-cie de leden tijdens wedstrijden (als deze weer mogen plaatsvinden) hierover verder informeren.
  • Tot nader order is de baan overigens non qualifying, bekijk dus regelmatig de website voor eventuele veranderingen.

Uiteraard zullen we jullie up-to-date houden bij eventuele verdere (spel)regelwijzingen tijdens deze Corona periode.

Frank Smeets, Voorzitter OR&H-commissie

Hoofdsponsor Golfclub Meerssen

Rabobank Zuid-Limburg West

Overige sponsoren

Iron Seven

Iets voor later in ons Clubhuis? Misschien ook kleine flesje handdesinfectie met clublogo aanbieden?

Onze bedrijfsleden

100ste golfclub in Nederland