@FORE Nieuwsbericht 2020 – 14

8 mei 2020

Bericht van onze Voorzitter: we mogen weer golfen mits .............

Zoals je ongetwijfeld hebt vernomen tijdens de persconferentie van het kabinet van 6 mei 2020: golf kan weer open voor volwassenen per 11 mei! Ik en veel golfers hebben zeer uitgekeken naar dit moment.

Ik ben daarom zeer blij jullie te kunnen berichten dat onze Golfclub alles in het werk stelt om julie vanaf maandag 11 mei weer de mogelijk te geven om te golfen op onze Golfbaan. Dit kan echter uitsluitend als er voldoende baantoezicht is. Daarom de dringende oproep om je als vrijwilliger aan te melden. Alleen zo kunnen we de baan op zoveel mogelijk dagen en tijden openstellen. In het volgende artikel in deze @FORE lees je hier meer over.

Dus: zonder baandienst géén golf! Daarom: meldt je aan voor de baandienst. Bij voorbaat hartelijk dank hiervoor!

Als alles naar wens verloopt en we inderdaad maandag a.s. onze baan weer kunnen openen, dan wordt dit in het komende weekend via een @FORE en op onze website meegedeeld. Dan gaat ook TeeTime open voor het reserveren van (een) afslagtijd(en).

Ik hoop van harte dat het met medewerking van jullie gaat lukken om weer te gaan golfen op onze prachtige Golfbaan.

Namens het bestuur

Jacques Bours

Maandag 11 mei mag er weer gegolfd worden maar..... ZONDER BAANDIENST BLIJFT DE BAAN GESLOTEN !!

Zoals onze voorzitter al heeft gezegd is vanaf maandag 11 mei 2020 golfen – onder (strikte) voorwaarden – weer toegestaan. Een van de allerbelangrijkste voorwaarden is: “Toezicht op de baan tijdens openingsuren”. Om hieraan te voldoen zal een baandienst ingesteld moeten worden.

Daarom zoeken wij leden die, op vrijwillige basis, 1 a 2 keer per week een baandienst van 3 uren willen doen. Voorlopig tot 1 juli 2020.

Baandienst blok tijden: 9.30 – 12.30 / 12.15 – 15.15 / 15.00 – 18.00 / 17.45 – 20.45 uur.

Taken:

• Het in goede banen leiden van aankomst op de baan, start/1e afslag, doorloop door de baan en vertrek van de baan.
  • Toezien op hygiëne en het gebruik van de lockerruimte en het buitentoilet.
  • Aanspreken van mensen die zich niet aan de Corona-regels houden.

Instructie en coördinatie zal door de Marshals verzorgd worden. Planning wordt in overleg gedaan.

Aanmelden: door invullen van het aanmeldings formulier baandienst (via de button hieronder) of telefonisch t/m 15 mei 2020 elke dag tussen 19.00 en 20.00 uur bij Erik Drenthe (voor telefoonnummer zie ledenlijst).

We rekenen op jullie! Want zonder baandienst is er géén golf mogelijk!

Hoofdsponsor Golfclub Meerssen

Rabobank Zuid-Limburg West

Overige sponsoren

Jeugdlessen starten zondag 10 mei 2020

Vanaf 29 april 2020 mogen jongeren t/m 18 jaar onder begeleiding weer sporten. Daarom gaan bij onze Golfclub de jeugdlessen weer door met ingang van 10 mei.

Er gelden wel strenge regels om te voorkomen dat het Corona-virus weer om zich heen gaat grijpen. Deze zijn te lezen in het “Protocol Golfen voor jeugd (12 t/m 18 jaar) Golfclub Meerssen”. Kernpunten zijn: afstand houden (1,5 m), alleen eigen materiaal gebruiken, goed handen wassen.

Onze bedrijfsleden

100ste golfclub in Nederland