@FORE Nieuwsbericht 2020 – 10

25 maart 2020

Kabinet verlengt en verscherpt maatregelen tegen het coronavirus: gevolgen voor golfsport

Het kabinet heeft op maandag 23 maart 2020 de maatregelen tegen het coronavirus aangescherpt.

Tot 1 juni 2020 zijn alle bijeenkomsten, samenkomsten en evenementen met een vergunnings- en meldplicht verboden, ook als het om minder dan 100 mensen gaat. De politie krijgt de mogelijkheid om in te grijpen en boetes uit te delen als groepen van meer dan drie mensen geen anderhalve meter afstand tot elkaar houden.

Zoals bekend bepaalde de overheid eerder al dat sportclubs en sportvelden, inclusief golfclubs en -banen, tot en met 6 april 2020 de deuren moeten sluiten. Met de op 23 maart aangescherpte maatregelen van het kabinet is niets veranderd aan het verbod om sportaccommodaties tot en met 6 april 2020 open te stellen. Deze datum is vooralsnog niet veranderd.

Het verbod – zo blijkt uit een precisering van de maatregelen op 24 maart – betreft echter alleen bijeenkomsten en -wedstrijden met een vergunnings- en meldplicht. De NGF is op dit moment aan het onderzoeken wat dit betekent voor bijeenkomsten en wedstrijden van golfclubs. De NGF is daarnaast samen met NOC*NSF aan het uitzoeken wat de update van 24 maart betekent voor het beoefenen van sport en golf na 6 april. Wij verwachten dat de NGF de golfclubs hier zo snel mogelijk over bericht.

Het coronavirus en golf bij Golfclub Meerssen

De overheidsmaatregelen om verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan hebben grote consequenties voor de maatschappij en ook voor golf. Sportclubs moeten tot en met 6 april de deuren sluiten.

Dit betekent voor Golfclub Meerssen dat tot en met 6 april 2020:

• Ons Clubhuis gesloten is
  • Onze Golfbaan gesloten is
  • Alle Clubactiviteiten afgelast zijn

In aanvulling hierop heeft ons Bestuur besloten dat niet doorgaan:

• Kennismaken met Golfclub Meerssen (Open Middag) op zaterdag 11 april 2020
  • Algemene Leden Vergadering (ALV) op maandag 20 april 2020

Omdat op dit moment nog niet is te voorzien wanneer de vervallen wedstrijden, Open Middag en ALV kunnen doorgaan, zijn er nog geen nieuwe datums ingepland. We zullen hierover later berichten.

Per dag zullen we de situatie volgen en opnieuw beoordelen.

Hoofdsponsor Golfclub Meerssen

Rabobank Zuid-Limburg West