@FORE Nieuwsbericht 2020 – 07

12 maart 2020

Het coronavirus en golf bij Golfclub Meerssen

De verspreiding van het coronavirus heeft grote invloed op het maatschappelijk leven en de sport.

De NGF volgt de situatie op de voet en laat zich adviseren door het RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu), NOC*NSF en het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Op basis hiervan heeft de NGF een advies aangereikt aan alle golfclubs in Nederland. De NGF beveelt de verenigingen aan om beslissingen te nemen op basis van de adviezen van het RIVM, NOC*NSF en de plaatselijke GGD. Voorts wordt aanbevolen te handelen volgens het principe “better safe than sorry”. Een belangrijk argument voor een veilig beleid is dat de meeste bijeenkomsten en wedstrijden verzet kunnen worden naar een latere datum.

Vandaag heeft ons Bestuur een besluit genomen, met name over activiteiten die op korte termijn plaatsvinden. Uitgangspunt hierbij is dat onze club als organisator van bijeenkomsten, wedstrijden, trainingen en andere activiteiten het risico op verspreiding van het coronavirus wil helpen te vermijden. In lijn met de aanbevelingen van de NGF, verkiest ons Bestuur veiligheid boven riskante besluiten die de gezondheid van golfers en andere mensen aangaan.

Vooralsnog zijn daarom de volgende clubactiviteiten afgelast:

• Zondag 15 maart –  Jeugdtraining
  • Zaterdag 21 maart – Introductiebijeenkomst nieuwe leden