@FORE Nieuwsbericht 2020 – 06

7 maart 2020

Wedstrijden in het nieuwe golfseizoen

Jaarlijks stelt de Wedstrijdcommissie een gevarieerd wedstrijdprogramma samen met een grote variatie in spelvormen om zoveel mogelijk leden (van beginnende golfers tot lage handicappers) gelegenheid te bieden deel te nemen aan wedstrijden. Zo ook voor 2020.

Wedstrijdreglement vernieuwd

Binnenkort start het wedstrijdseizoen. De Openingswedstrijd wordt gespeeld op zondag 29 maart 2020.

De Wedstrijdcommissie heeft het Wedstrijdreglement aangepast. Er zijn niet echt grote veranderingen, maar in de vorige versie stond ook informatie over het wedstrijdprogramma. Deze informatie is nu afzonderlijk op de website geplaatst: zie voorgaande artikel in deze @FORE.

Verder volgt het wedstrijdreglement meer ‘het proces’ van inschrijving tot prijsuitreiking. Het is hierdoor wat compacter en hopelijk overzichtelijker geworden.

Agenda 2020

In de Agenda 2020 kun je zien welke wedstrijden er dit jaar worden georganiseerd en wanneer. Ook de trainingen voor onze jeugdleden zijn gepland. Verder tref je aan de data van diverse overige activiteiten.

Regels zijn niet vrijblijvend

In de @FORE nieuwsbrief wordt met enige regelmaat geattendeerd op de Winterregels (ook deze keer weer – zie hierna). De webpagina over Winterregels eindigt als volgt:

“Acceptatie winterregels en wintergreens – Op de geschetste manier is geprobeerd een juiste balans te vinden in het toepassen van winterregels en wintergreens, om je zo goed mogelijk van dienst te zijn. Onze club zet zich daar volledig voor in en vertrouwt op je begrip.”

Deze regels zijn en worden opgesteld door mensen die daar verstand van hebben, ons baanonderhoudsbedrijf SBA Golf en Groen in samenwerking met onze Baancommissie. Zij zijn ook degenen die af en toe moeten besluiten aanvullende maatregelen te nemen, zoals het sluiten van holes omdat de terreinomstandigheden dat vragen dan wel eisen. Recentelijk bijvoorbeeld moesten holes 8 en 9 worden afgesloten.

Er worden ingeval van sluiting van holes rode linten gespannen en informatieborden geplaatst. Helaas zijn er golfers die denken dat deze maatregelen niet voor hen gelden, deze negeren en toch de afgesloten holes spelen. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. In voorkomende gevallen zal ons Bestuur tot corrigerende maatregelen overgaan.

Commissies

Wedstrijdcommissie – Er hebben enkele wijzigingen in de samenstelling van de commissie plaatsgevonden. De voorzitter is nieuw: Alice Drenthe.

Lees het artikel van Willem Janssen, de voorgaande voorzitter

Publiciteitscommissie – Deze commissie is weer op sterkte.  Ook hier een nieuwe voorzitter: Cees Pannekoek.

Overzicht samenstelling Bestuur en Commissies

Log in in Leden Login en ga naar 'Bestuur & Commissies'

Het coronavirus en golf in Nederland

De uitbraak van het nieuwe coronavirus leidt tot veel vragen, ook bij golfclubs, -banen en golfers. De NGF heeft een nieuwsbrief uitgegeven waarin zij vragen over het coronavirus en de gevolgen voor de golfsport in Nederland beantwoordt.

Winterregels

Op onze Golfbaan gelden thans de WinterregelsDeze zijn er vooral om onze Golfbaan te beschermen tijdens de wintermaanden.

De belangrijkste Winterregels:

• Dragen van je golftas – golftrolleys zijn niet toegestaan op onze Golfbaan
  • Afslaan van de matten

Regelochtend - zaterdag 28 maart 2020

Onze OR&H Commissie legt de Golfregels en Plaatselijke Regels uit aan de hand van voorbeelden door de baan.

Tijd: 10:00 – 12:00 uur. Er wordt stipt om 10:00 gestart.

Aanmelden via het inschrijfformulier – klik op de button hieronder. Als er specifieke (regel-)vragen zijn, dan horen we dat graag zodat we deze kunnen behandelen tijdens deze ochtend.

Ieder lid van onze club is van harte welkom!

Onze golfbaan is gesloten voor het lopen van een vrije ronde door de baan van 10.00 tot 12.00 uur.

Kassa - betalen in ons Clubhuis

Betalen in ons Clubhuis proberen we op een zo veilig en gemakkelijk mogelijke manier te laten plaatsvinden. Contant afrekenen is daarom niet mogelijk. Afrekenen kan op diverse manieren.

• Je kunt betalingen doen via je eigen bankrekening, bijvoorbeeld met je pinpas.
  • Je kunt afrekenen door gebruik te maken van je eigen Kassa tegoed. Dit tegoed staat op je eigen rekening in ons Kassa systeem. Je kunt je tegoed in onze Kassa zelf opwaarderen.

Hoofdsponsor Golfclub Meerssen

Rabobank Zuid-Limburg West