@FORE Nieuwsbericht 2019 – 18 Speciale editie

Bunder Bosch Cup 6 en 7 september 2019

17 juli 2019

Algemeen

De Ryder Cup is de basis van onze Bunder Bosch Cup (BBC). Het is een team golfwedstrijd tussen Amerika en Europa en is alleen voor mannen. De vrouwelijke tegenhanger is de Solheim Cup. De RyderCup is een uniek golftoernooi omdat het een teamwedstrijd is en Matchplay wordt gespeeld, maar vooral omdat er om de eer wordt gespeeld.

In onze BBC spelen echter zowel vrouwen als mannen. Maar verder spelen ook zij als team, Matchplay en voor de eer.

De BBC wordt ook met twee teams gespeeld: het Team Binnen Groot Meerssen en het Team Buiten Groot Meerssen. Elk team bestaat uit 18 spelers en speelsters. Daar en boven heeft elk team twee reserves.

De BBC bestaat uit drie wedstrijden van negen holes die worden gespeeld op zaterdag 7 september. Bovendien is er nog een wedstrijd speciaal voor onze junior leden (vrijdagmiddag  6 september).

De start van elke wedstrijd is via een gunshot. Er is geen handicap verrekening.

Per wedstrijd stelt de teamcaptain de duo’s en singles van zijn team samen.

Saamhorigheid bevorderen

Het zou geweldig zijn als er bij dit unieke golfevenement op zowel vrijdagmiddag 6 september als zaterdag 7 september een groot aantal leden van Golfclub Meerssen aanwezig zou zijn. Dit zal bijdragen aan het vergroten van de onderlinge saamhorigheid binnen onze golfclub. Zo kunnen bijvoorbeeld nieuwe leden kennismaken met andere nieuwe en reeds langer lid zijnde leden. Ook onze junior leden worden bij de BBC betrokken.

Doe je niet mee aan de BBC dan zijn er nog tal van activiteiten waarbij je een handje kunt toesteken. Denk daarbij aan: Clubhuis werkzaamheden (bardienst en het in orde houden van het Clubhuis), telling bijhouden, als Referee optreden, als Marshal fungeren (veiligheid in de baan waarborgen).

BBC junior wedstrijd: junior leden spelen tegen Kampioenen

Om ook onze junior leden te betrekken wordt op vrijdag 6 september ‘s middags een golfwedstrijd gespeeld tussen junior leden en (oud) kampioenen van onze golfclub.

Heb je ooit de Masters of de Rabobeker gewonnen? Dan wordt je van harte uitgenodigd je op te geven als medespeler van een junior speler. Aanmelden kan via bbc@golfclubmeerssen.nl. Onze junior leden zullen dit zeer op prijs stellen.

BBC wedstrijden - zaterdag 7 september

• 1e wedstrijd – gunshot om 09.00 uur

Foursome: Twee spelers / speelsters van Team Binnen Groot Meerssen spelen als duo tegen twee spelers / speelsters van Team Buiten Groot Meerssen. Er worden negen flights van vier spelers / speelsters gevormd.

Om en om spelen de spelers / speelsters van het duo met dezelfde bal. Hij/zij die niet heeft afgeslagen speelt de afgeslagen bal van de ander door. Er wordt om en om verder gespeeld tot dat de bal is uitgeholed. Het duo met de minste slagen wint de hole. Allebei de spelers slaan om en om af. Na het afslaan zijn er twee speelballen in de wedstrijd.

• 2e wedstrijd – gunshot om 12.00 uur

Fourball: Twee spelers / speelsters van Team Binnen Groot Meerssen spelen als duo tegen twee spelers / speelsters van Team Buiten Groot Meerssen. Er worden negen flights van vier spelers / speelsters gevormd. Beide spelers van het duo spelen met hun eigen bal (individueel) de hole uit. De beste van de twee teamscores telt voor de wedstrijd. Er zijn 4 ballen in het spel gedurende de wedstrijd.

• 3e wedstrijd – gunshot om 15.00 uur

Single: Er worden negen flights van vier spelers / speelsters gevormd. Alle spelers spelen individueel (met hun eigen bal). Er zijn 9 x 4 = 36 spelers in de baan.

Vaststellen duo's en singles

Elke teamcaptain stelt de volgorde vast in zijn team: 1 tot en met 9 bij de duo’s en 1 tot en met 18 bij de singles.

De volgorde wordt overhandigd aan de BBC Referee die nummer 1 in de volgorde van Team Binnen Groot Meerssen koppelt aan nummer 1 in de volgorde van Team Buiten Groot Meerssen, enz. Dat kan verrassende tegenspelers opleveren.

Handicap

Spelers met een handicap 0 kunnen niet meedoen. Er zijn zowel mannelijke als vrouwelijke spelers in de handicap klasse 0 tot en met 26.4 en handicapklasse 26.5 tot en met 45.

Bij de indeling van de wedstrijden zal de team captain zoveel mogelijk spelers in dezelfde handicapklasse laten spelen. Ook kan de team captain bij de Fourball en de Foursome de twee teamspelers / speelsters mixen uit de twee handicapklassen (0 tot en met 26.4 en 26.5 tot en met 45).

Op deze manier hoeft geen handicapverrekening plaats te vinden.

De puntentelling

• Algemeen

Alle wedstrijden worden gespeeld in de wedstrijdvorm Matchplay.

In principe zou een wedstrijd gewonnen zijn als een stand van 5 up is bereikt. In verband met de veiligheid in de baan worden echter steeds alle 9 holes gespeeld. Dus het is niet mogelijk om tussendoor (na 5 up) door de baan naar het Clubhuis te lopen.

Na spelen van de laatste hole wordt de onderlinge stand opgemaakt.

• Puntentelling

Eindstand van de wedstrijd

1. A heeft 5 holes gewonnen. B heeft 2 holes gewonnen en 2 holes eindigden gelijk (all square).
    2. A krijgt 5 x 1 = 5 punten voor de 5 gewonnen holes. B krijgt 2 x 1 = 2 punten voor de gewonnen 2 holes. Zowel A  als B  krijgen 2 x 0.5 = 2 punten voor de gelijk geëindigde holes.
    3. A krijgt 5 plus 1 = 6 punten.
    4. B krijgt 2 plus 1 = 3 punten.

Inschrijven en overig

Wil je ook  graag meedoen aan deze unieke (team) golfwedstrijd? Meld je dan snel aan; voor de BBC kun je inschrijven op de gebruikelijke wijze:

Bunder Bosch Comité Golfclub Meerssen

Hoofdsponsor Golfclub Meerssen